Ve Šternberku se narodila Anička už osm minut po silvestrovské půlnoci

AKTUALIZOVÁNO Asi nejrychleji to zvládla Anička. Podle dosavadních informací se na svět nejrychleji poprvé podívala holčička Anička v nemocnici ve Šternberku. Narodila se, když měl nový rok 2023 teprve osm minut. Zřejmě je to první letošní miminko v ČR!

Anička z Jívové se narodila osm minut po silvestrovské půlnoci | Foto: Nemocnice Agel

V Nemocnici AGEL ve Šternberku v porodnici přišlo na svět 1. miminko roku 2023 již osm minut po Silvestrovské půlnoci (0:08). Maminka zde porodila holčičku Aničku o váze 2700 gramů a 45 centimetrů. Na malou slečnu se doma v Jívové na Olomoucku už těší dvouletý bratříček.

"Vypadá to, že 1. miminko roku 2023 v České republice přišlo na svět právě v porodnici Nemocnice AGEL Šternberk, kde se narodila 1. ledna v 0:08 hodin dívenka Anička mamince z Jívové na Olomoucku," uvedl mluvčí Agel a.s. Adam Knesl. „Kdyby měly takový porod všechny ženy, tak by chtěly rodit pořád. Šlo to jako po másle. Hlavně, že jsme obě zdravé a v pořádku. Byla jsem velmi spokojená s veškerým personálem, s jeho ochotou a péčí,” těší dnes již dvojnásobnou maminku Janu Šlíškovou.

K premiérovému porodu letošního roku se vyjádřil také MUDr. Tomáš Látal, primář gynekologicko–porodnického oddělení Nemocnice Agel Šternberk: „Porod proběhl bez komplikací a zcela přirozeným způsobem. Maminka i dítě jsou v pořádku na oddělení novorozeneckém,” informuje.

V porodnici Fakultní nemocnice Olomouc se narodila v 5:41 holčička Bella. Její maminka pochází z Olomouce. 

První miminko roku 2023 také v Nemocnici Agel Přerov. Maminka z Přerova zde porodila v neděli 1. ledna v 8:57 hodin holčičku Melanii, která na svět přišla s mírami 3150 gramů a 50 centimetrů. Jedná se o první dítě této maminky.

Všem miminkům přejeme hodně štěstí a zdraví!  

Anička z Jívové se narodila osm minut po silvestrovské půlnoci



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty