Zfetovaný mladík ujížděl policistům, nakonec skončil v poutech. Vypátral ho pes Umpalumpa

Během kontroly aut na na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí zažili ve čtvrtek dopravní policisté divoké chvíle. Nejprve je čekala honička s ujíždějícím autem a poté hledání pachatele v lese. Vše rozlouskl zkušený policejní pes.

Pachatele našli policisté v lese díky služebnímu psovi Umpalumpovi | Zdroj: video Policie ČR

Policisté se rozhodli zkontrolovat osobní vůz značky Jeep Grand Cherokee, který sjížděl z dálnice směrem na Unčovice. Policisté se pokusili automobil za použití majáku zastavit, načež řidič zareagoval otočením vozu, najetím zpět na dálnici a ujížděním směrem na Mohelnici. Pronásledované vozidlo sjelo z dálnice u obce Mladeč, odkud pokračovalo na Nové Zámky. Zanedlouho vjel řidič na lesní cestu a následně do těžko sjízdného lesního porostu, ve kterém se policistům na malou chvíli ztratil z dohledu. Zakročující policisté během krátkého okamžiku přijeli k místu, kde bylo vozidlo odstaveno, ovšem uvnitř již nikdo nebyl. Z důvodu pátrání po řidiči, popřípadě dalších spolujezdcích, se na místo dostavil policejní psovod a další hlídky. Během pár minut vypátral služební pes na základě zachycené stopy dvě osoby, které se ukrývaly v lesním houští.

Jednalo se o 22letého muže ze Šumperska a o rok mladší ženu. Automobil měl řídit právě zadržený mladík, který má aktuálně platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2026. Muž se podrobil orientačnímu vyšetření na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin a THC. Alkohol za volantem u něj vyloučila dechová zkouška. V průběhu prověřování policisté zjistili, že vozidlo měl mladý muž užít k jízdě neoprávněně, bez svolení majitele. Během jízdy v lesním terénu navíc narazil do stromu a způsobil tak na autě škodu ve výši téměř 60 000 korun.

Dnešního dne jej olomoučtí kriminalisté obvinili prozatím z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci. Současně dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V minulosti již několikrát soudně trestanému mladíkovi tak v případě prokázání viny a odsouzení hrozí mimo jiné až dvouletý pobyt za mřížemi.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty