Konečně za tři body? Sigma s čerstvou posilou Pospíšilem chce dnes prolomit sérii bez výhry

Přijďte na Andrův stadion. Tým, který na jaře nezažil porážku, vyzve tým, který v minulém kole porazil Slavii. A poprvé se na domácím hřišti představí posila, zkušený záložník Martin Pospíšil. SK Sigma Olomouc dnes od 15 hodin hraje proti Dynamu České Budějovice. Sigmě bude kvůli čtyřem kartám chybět kanonýr Mojmír Chytil.

Antonín Růsek v posledním utkání s Budějovicemi | Foto: sigmafotbal.cz

S jasným cílem ukončit sérii šesti remíz půjdou Hanáci do zápasu 23. kola FORTUNA:LIGY. Doma na Andrově stadionu přivítají českobudějovické Dynamo. To se v minulém kole blýsklo nečekanou výhrou nad jedním z aspirantů o mistrovský titul.

V Českých Budějovicích bylo před týdnem veselo. Dynamu se díky gólu nigerijského útočníka Adedirana podařilo skolit pražskou Slavii. Jihočeši se díky tomu odpoutali v tabulce od barážových pozic. Na čtrnácté Teplice mají před tímto ligovým kolem pětibodový náskok.

„Vyrovnanost tohoto ligového ročníku je neuvěřitelná, což je patrné i z tabulky. Zápas Budějovic se Slavií to jenom potvrdil,“ řekl Jiří Saňák, asistent olomouckého trenéra Václava Jílka „S Dynamem nás tedy opět čeká tvrdé prvoligové utkání, kde nic nedostaneme zadarmo,“ uvědomuje si dobře.

České Budějovice jsou jedním z týmů, které v této sezoně přistoupily k trenérské výměně. Po 14. kole skončil na lavičce Jozef Weber, poslední dvě podzimní kola dotrénoval Jiří Lerch, od nějž převzala štafetu dvojice Marek Nikl a Tomáš Zápotočný. Pod jejich vedením Jihočeši odstartovali ligové jaro třemi porážkami, ale v posledních třech ligových utkáních už bodovali a zapsali sedm čárek.

Tým Dynama trápí letos především horší ofenziva. S dvaadvaceti vstřelenými brankami jsou České Budějovice druhým nejhorším týmem ligy. Dynamo postrádá jednoho kanonýra, na kterého by se mohlo spolehnout. Nejlepšími střelci týmu jsou záložník Lukáš Čmelík a obránce Lukáš Havel. Oba vstřelili tři branky. Jedničkou mezi třemi tyčemi je Martin Janáček, v minulém utkání proti Slavii však v bráně Českých Budějovic předvedl fantastický výkon David Šípoš.

Sigma před týdnem remizovala na hřišti Viktorie Plzeň 1:1. Obhájce trofeje šel v Doosan Areně do vedení po gólu Pavla Buchy z 63. minuty. O pět minut později ale po centru Jiřího Slámy srovnal Mojmír Chytil. Zároveň však dostal čtvrtou žlutou kartu a bude proti Dynamu absentovat. Stejně jsou na tom na druhé straně Benjamin Čolič a Martin Králik.

„K této fázi sezony tresty za žluté karty patří. Potýkají se s tím i další mužstva. Budějovicím zase budou chybět Králik s Čoličem. My jsme to neřešili jen s ohledem na absenci Mojmíra, ale celkově ohledně základní sestavy. Každopádně o tom už máme jasno,“ uvedl Saňák.

Na druhou stranu Sigma už má příležitost naplno využít záložníka Martina Pospíšila, který se k mužstvu připojil v minulém týdnu a v Plzni naskočil během druhého poločasu. „Martin Pospíšil nepřišel s žádným mankem, takže na zápasy je normální připravený. To byl už v Plzni, jen přišel dva dny před utkáním, což bylo dost narychlo,“ doplnil Saňák.

Podzimní duel na jihu Čech vyhrála Sigma hladce 3:0 po gólech Ventúry, Navrátila a Zifčáka. Na druhou stranu na domácím trávníku se jí v posledních letech na Dynamo nedařilo. Dvakrát s ním Hanáci remizovali a jednou dokonce padli. Poslední výhru na hanácké půdě zařídil v červnu 2013 Jan Navrátil.

Utkání mezi Sigmou a Českými Budějovicemi startuje v sobotu v 15.00.

Na zápas si můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy Olomouc.

VSTUPENKY

Na utkání s Českými Budějovicemi můžete využít speciální akce. Vstupenka ze soboty bude platit i za týden, kdy Hanáci na domácím hřišti budou hostit Mladou Boleslav. Lístky na hanácký double zakoupíte nejpohodlněji online přes Ticketportal ZDE.

K dostání jsou vstupenky také v síti kamenných prodejen Ticketportalu,  případně v klubové prodejně Fanshop.

FANZÓNA

Před zápasem proti Českým Budějovicím bude připravena také fanzóna, kde se budete moct správně naladit na zápas. Od 14 hodin na obvyklém místě vedle Fanshopu najdete stánky s občerstvením a budete moct soutěžit o ceny.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty