Jarní Flora vás pohltí barvami. Letošní hlavní expozice je mimořádně pestrá a přitažlivá

Desítky tisíc květin, různobarevné kruhy menhirů a záplava okouzlujících barev. To vše můžete do neděle vidět na jarní výstavě Flora Olomouc v hlavním pavilonu A v expozici slavné floristky Kláry Franc Vavříkové s názvem Království barev. Název opravdu plně vystihuje charakter hlavní expozice. V pavilonu A má návštěvník chuť zůstat co nejdéle a vstřebávat dojmy. Kromě hlavní expozice jsou součástí Flory i velké Zahradnické trhy, Mezinárodní výstava bonsají a suiseki, přednášky a semináře a doprovodný kulturní program.

Foto: Rej.cz

Autorkou hlavní expozice je respektovaná floristka Klára Franc Vavříková. Olomoučané už její práci dobře znají díky letním floristickým výzdobám Arionovy kašny na Horním náměstí. Pavilon A nyní zaplnila prvky na principu Oswaldova barevného kruhu, kdy se trojice základních barev prolíná v křivkách několika velkých kruhů. „Užití principu kruhu je také poctou pro nedávno zesnulého profesora Ivara Otrubu, jednoho z nejvýznamnějších tuzemských krajinářských architektů a také autora celé řady expozic na výstavách Flora Olomouc. Letošní jarní výstava je současně připomínkou 65 let olomouckých květinových a zahradnických výstav,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Přijďte se podívat a nebudete litovat. Vedle již popsané hlavní expozice je toho k vidění i mnoho dalšího. Mimo to si pak můžete přinést domů něco z velikého výběru sazenic, květin, zahradnických pomůcek a třeba i některou ze stovek nabízených masožravých rostlin. Další expozice najdete v pavilonech E, G a H a také v historické oranžerii na Rudolfově aleji. 

K tomu navíc při konečně nastartovaném jarním počasí krásně kvetou  i samotné Smetanovy sady, ať už to jsou tisíce tulipánů (v parcích bylo letos vysazeno 42 tisíc jarních cibulovin), magnólie nebo další voňavé a pestré květy. Letošní jarní Flora Olomouc je povedená. 

Více informací na www.flora-ol.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty