Olomoucké Radio Metropole slaví 1. narozeniny a představuje několik novinek

Párty, která začala 7. května 2022, jede dál! Mladé a svěží olomoucké Radio Metropole hraje už rok energickou taneční muziku, remixy, ambientní mixy k soustředění i regionální tvorbu. Denně přináší také užitečné informace a podcasty o dění v hanácké metropoli.

Radio Metropole bylo pokřtěno přesně před rokem na Korunní pevnůstce v Olomouci. Foto: Rejdakce

“Nasměrovali jsme tím správným směrem nadšení a chuť dělat velké věci. Vsadili jsme na koncept komunitního, živelného rádia, které vyzařuje energii našeho města, a vychází to. Přibývá nám posluchačů a často nám chodí výzvy, ať rozšíříme pokrytí. To jsme vůbec nečekali a těší nás, že nás rádi poslouchají i lidé mimo Olomoucko,” komentuje programový ředitel Metropole Marek Berger. 

Akční Dj’s

Radio Metropole je sice teprve roční miminko, ale už dokázalo, že se v branži umí ohánět. Na vlně 92FM hrají Dj’s, kteří zbožňují svou práci. Každý týden v sobotu ve 20:00 startuje set Mixtape s Oldou Papicou, který mixuje kazety, gramodesky a všechno, co dělá krásné zvuky. Další djské sety plné těch nejlepších vibes jedou denně v 5 a ve 20 hodin. Míchají je Dj Andrea Fiorino, Djs Coconut´s, Dj Charlie, Olda Papica, Dj Doug nebo Dj PMC a mnoho dalších! Inovativní spolupráci si Radio Metropole chválí s dvojicí Djů Jimo a T-Maxx, kteří jedou své sety vždycky v pátek v 18 hodin do Radia Metropole přímo ze studia v olomouckém disco Varna a vytvářejí tak fantastický Warm Up pro nejlepší start páteční taneční atmosféry!

Poutavé podcasty

Vedle jedinečné hudební nabídky plné neotřelých mixů a moderní muziky přichází Metropole s nápaditým mluveným slovem. Na vlnách Radia Metropole se prezentují mladí podcasteři. Novinky ze světa filmů a seriálů představuje ve čtvrtek, v pátek a v sobotu podcast Fandomy a Tony. Verča Domanská přináší svůj osobitý pohled na svět a svůj život v Olomouci v pondělí, v úterý a ve středu v podcastu Tady jsem doma. Svět podle Petry je mikro podcast o životním stylu každý den a Štěpán je pán sportu a v pátek mapuje právě sportovní dění ve městě a okolí.

Co nabízí v kulturním a společenském dění město Olomouc, to ukazuje Pondělní podcast z Metropole vždy od 18 hodin. “Ve spolupráci s městem začal na konci března výjimečný projekt pravidelných, uvolněných rozhovorů o dění v Olomouci se zaměřením na městskou knihovnu, Moravské divadlo, ZOO na Svatém Kopečku, Moravskou filharmonii nebo Městskou policii Olomouc,” přibližuje náplň Pondělního podcastu z Metropole jeho hlavní moderátor Tom Gottwald.

U příležitosti prvních narozenin přichází Metropole s několika novinkami. Posluchači si mohou nově vychutnat Polední clubík, který ponese melodickou klubovou a funky muziku každý den mezi 12. a 13. hodinou. TOP of the POP - to nejnovější z evropského popu je na programu denně mezi 19. a 20. hodinou. Rýsuje se spolupráce s olomouckým studentským rádiem UP AIR. Na dohled jsou i nové podcasty se studenty.

Zažijte olomoucké Radio Metropole na vlně 92FM nebo online na www.radiometro.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty