Lobster Food Fest: na cihlový Fort XX Escot do Křelova za dobrým jídlem i zábavou

Druhý ročník jarního festivalu dobrého jídla a pití Lobster Food Fest se tentokrát koná v nevšedním prostředí křelovské pevnosti Fort XX Escot. Návštěvníci mohou v sobotu 13. května od 11 do 22 hodin ochutnat speciality kuchyní skupiny Lobster Group i hostujících podniků. Nabídku třiceti jídel doplní čepované pivo, ochutnávka moravských a francouzských vín, alko i nealko koktejly či výběrová káva. Připraven je doprovodný program a velký dětský park.

Zdroj: Lobster Group

Bistro Paulus, restaurace Lobster, Bistro Helen, Maso v housce, pizza z Frančesko food truck, Fishi sushi, Kikafe, Icebike Unicorn, OSA bar, Pilsner Urquell a další gastronomické koncepty nabídnou výborné jídlo a pití. Pořadatelé připravili hudební scénu a velký dětský park, kde nechybí zábavná stezka, nafukovací atrak- ce, science show Pevnosti poznání, malování na obličej, představení olomouckých skupin a souborů a další spousta zábavy. Na komorní hudební scéně na nádvoří fortu zahrají Jan Stavinoha, Jiří Drtil a Los Amigos.


„Kolaři ocení cyklo zónu Endorphine Republic s úschovnou kol a dalšími atrakcemi. Navíc fort leží přímo u páteřních cyklotras. Zájemci mohou využít speciální nabídky firmy Nextbike, která bude mít v sobotu výjimku a cyklistům dovolit překročit hranice městské zóny a dojet až k pevnosti,“ zve šéf skupiny Lobster Group Roman Vondál.

Jak se dostat k fortu číslo XX Escot?

K fortu se dostanete, pokud jedete po místní komunikaci z Olomouce do Křelova (sjedete u Prachárny) a na první křižovatce v obci odbočíte vpravo. Projedete novou zástavbou až do polí a po kilometru se vám otevře pohled na areál pevnosti. Jednodušší je cesta z Řepčína. Stačí vystoupit na zastávce ČD Olomouc-Řepčín nebo MHD Řepčín, železárny a dát se nejbližší odbočkou vlevo po cestě. Ani ne za deset minut jste u areálu. Fort také leží na regionální cyklostezce 51A a jen pár set metrů od páteřní cyklostrasy číslo 4 Moravská stezka, která vede z Jeseníků až na hranice se Slovenskem a Rakouskem.

Fort XX Escot

Ale pozor na záměnu: V Křelově jsou dvě pevnosti z dob Rakouska-Uherska. Další fort číslo XVII leží po levé straně rych- lostní silnice směrem na Mohelnici v těsné blízkosti obce. S Křelovem jej spojuje most vedoucí přes dálnici z centra vesnice.)

Více informaci na www.lobster-fest.cz

Zdroj: Lobster Group



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty