Uvnitř Androva stadionu zasahuje policie. Nejde o fotbal, ale o vlastníka části vnitřních prostor

Od rána dnes zasahuje v prostorách jižní tribuny Androva stadionu policie. Nejde o olomoucké policisty, ale o specializovaný policejní odbor s celostátní působností. Zásah nemá pravděpodobně vůbec žádnou souvislost s fotbalem, ale s osobními aktivitami jednoho ze spoluvlastníků bytových a komerčních prostor uvnitř nejmladší tribuny stadionu.

Jižní tribuna slouží i k bydlení a podnikání | Iklustrační foto: Google maps

Podle našich zdrojů se policejní vyšetřování zabývá podnikáním v části vnitřních prostor tribuny. Ta je od roku 2010, kdy byla kolaudována, zvenčí využívána jako tribuna fotbalového stadionu, má ovšem celou řadu spoluvlastníků, kteří ve vnitřních prostorách rozlehlého objektu bydlí nebo podnikají. Zdůrazněme, že s fotbalem nemusí mít nic společného, jedná se o běžné bytové a komerční prostory.

Jeden z majitelů bytových jednotek a člen SVJ Jižní tribuna vede už nějakou dobu s majiteli dalších zdejších bytových jednotek spory, mimo jiné kvůli změně smluv na dodavatele tepla pro celý objekt. Shodou okolností je dotyčný bývalým významným fotbalovým funkcionářem. Podle našich zdrojů nyní policie provádí domovní prohlídky a vyšetřování, údajně se už mělo odehrát i předání obvinění. Podle informací sousedů z objektu i podle středeční zprávy z deníku Blesk jde o Jiřího Kubíčka, bývalého fotbalistu a zkušeného fotbalového funkcionáře, který v minulém období působil také jako člen městského zastupitelstva za SPD. Zkusili jsme ho kontaktovat, ale jeho telefon byl odpoledne nedostupný.  

„Zásah zde probíhá od sedmi hodin ráno a teď, tedy v časných odpoledních hodinách stále pokračuje. Máme to tady se vším všudy, domovní prohlídka, sdělení obvinění…,“ říká náš zdroj, jeden ze spoluvlastníků bytových jednotek. „To nemohu potvrdit ani vyloučit. Za Krajské ředitelství Policie ČR v Olomouci o této věci nevíme a neúčastníme se jí,“ reagovala tisková mluvčí Policie ČR v Olomouci Petra Vaňharová. Zásah je v kompetenci Národní centrály proti organizovanému zločinu, zásah v Olomouc potvrdil i mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. 

Podle sousedů v domě se zde prý policie zajímá o využití části nebytových prostor, kde by mělo docházet k provozování erotického privátu a ve hře je organizování prostituce a trestný čin kuplířství.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty