Za stejnou jízdenku díky aplikaci levněji. DPMO chystá modernizaci

Dopravu po Olomouci usnadňuje už třetím rokem. Cestující využívají mobilní aplikaci Dopravního podniku Olomouc (DPMO) čím dál tím víc a jednoduchá aplikace pro nákup jízdenek jim nyní přináší další výhody.

Mobilní aplikace Dopravního podniku Olomouc funguje už od prosince roku 2020. DPMO eviduje cca 70 tisíc jízdenek prodaných přes aplikaci každý měsíc. „Od spuštění aplikace sledujeme prakticky neustálý nárůst počtu zakoupených dokladů, v dubnu letošního roku byla překonána hranice milionu zakoupených jízdenek, což potvrzuje že cestující si aplikaci oblíbili a při nákupu krátkodobých jízdenek se k ní vracejí,“ popsal předseda představenstva DPMO, a.s. Jaroslav Michalík.

Aplikace nabízí více možností, než SMS jízdenky. Cestující totiž mohou v mobilní aplikaci zakoupit doklady jednorázové, nebo celodenní. Nemusí ale kupovat jízdenku jen pro sebe, přes mobilní telefon mohou zajistit jízdenku pro přepravu čtyřnohého společníka i objemného zavazadla.

Od září má dojít k navýšení cen jízdného. Pokud ovšem cestující koupí jízdenku přes aplikaci DPMO, zaplatí o dvě koruny méně. „Od září, kdy dojde v Olomouci k úpravě cen jízdného, se aplikace stane vedle SMS jízdenky opět o něco výhodnější. Nově bude cena SMS jízdenky 22 Kč a přes aplikaci cestující za stejný doklad zaplatí o dvě koruny méně,“ upřesnil vedoucí přepravně-tarifního odboru DPMO, a.s. Roman Tříska.

Kromě nižší ceny připravilo DPMO pro uživatele aplikace ještě jednu novinku. Od letošního jara mohou prostřednictvím aplikace cestující nově vyhledat i časy odjezdů tramvajových a autobusových spojů.

Aplikaci DPMO najdou zájemci v obchodě Google Play a App Store, kde je zdarma ke stažení. Podrobné informace k nákupu jízdenek je možné najít ZDE.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty