Jak se vám žije v Olomouci? Co vás štve? Radnice spouští novou dotazníkovou akci

Město Olomouc chce znát názory svých obyvatel na to, jak dobře nebo špatně se jim tady žije. Zahajuje proto další průzkum spokojenosti Olomoučanů s životem ve městě. V anketě lze odpovídat do 30. září a na výběr je online dotazník nebo klasický papír. A dotazník je anonymní!

Jak se vám žije v Olomouci? Radnice spouští dotazníkovou akci | Ilustrační foto: olomouc.eu

„Cílem šetření je získat zpětnou vazbu od občanů a identifikovat oblasti, které vyžadují zlepšení. Dotazník veřejnosti umožní vyjádřit názory a hodnocení v různých aspektech života, včetně infrastruktury, veřejné dopravy, zelených ploch, kulturních akcí a mnoha dalšího,“ vysvětluje náměstek primátora Tomáš Pejpek odpovědný za rozvoj města. „Výsledky průzkumu nám následně budou sloužit jako důležitý podklad pro plánování a rozhodování o dalším směřování Olomouce jako kvalitního místa pro život,“ zdůrazňuje náměstek.

Dotazník je možné vyplnit až do 30. září 2023. Možnostmi jsou online verze, nebo tištěná podoba ankety. Ta bude k dispozici v Informačním centru Olomouc na Horním náměstí, na detašovaných pracovištích v okrajových částech Olomouce a na vybraných akcích pořádaných městem. „Po dobu trvání průzkumu budou na uvedených místech připraveny dotazníky i sběrné boxy, kam je bude možné po vyplnění vhodit,“ popisuje koordinátor aktivit místní Agendy 21 Radek Hloch, která průzkum spokojenosti provádí. Prostřednictvím dotazníkového šetření, které je anonymní, je možné vyjádřit například názory na zapojování veřejnosti do plánování a rozhodování města, vyjádřit míru informovanosti o tom, co město dělá nebo projevit zájem o budoucí aktivity a osvětové akce.

Aktuální průzkum zároveň navazuje na obdobný sběr dat z roku 2020. „Díky tomu bude možné porovnat, co se v posledních třech letech povedlo, a kde má město naopak ještě rezervy,“ objasňuje náměstek Pejpek.

Více informací včetně online dotazníku a seznamu míst je k dispozici na www.anketa.olomouc.eu





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty