Dům na samotě hasilo devět hasičských jednotek. Škoda po velkém požáru je 6 milionů!

Požár rodinného domu a hospodářských budov hasilo v pondělí 3. července ráno devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ve Štědrákově Lhotě, místní části Rudy nad Moravou. Jednalo se o objekt na samotě na hranici lesa se špatnou přístupovou cestou.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár byl ohlášen na krajské operační a informační středisko v 7:40 s tím, že z objektu stoupá hustý černý dým. S ohledem na nepřístupný terén a předpokládanou zhoršenou možnost dopravy hasební vody vyslali operační důstojníci na místo zásahu jednotky ze II. stupně požárního poplachu.

"Při příjezdu našich jednotek hořel objekt v celém rozsahu. Uvnitř se nacházely tlakové láhve a agregát, vlivem požáru došlo k jejich explozi. V obci byla zřízena dvě čerpací stanoviště, vodu jsme dopravovali kyvadlově a také jsme využili dálkové vedení vody. S pomocí těžké techniky byla stržena část střechy a postupně rozebrány konstrukce, abychom mohli dohasit všechna skrytá ohniska. Zásah probíhal v dýchací technice," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Příčinu zjišťuje ve spolupráci s PČR hasičský vyšetřovatel. Předběžně odhadnul škodu na 6 milionů korun.

Na místě zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Šumperk a Zábřeh a jednotky SDH Ruda n.M., Šumperk, Zábřeh, Bohdíkov, Hanušovice, Štíty a Bludov.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty