Dva utonulí na Poděbradech během týdne. Šest případů tonutí a zraněných páteří od začátku léta

Vedro žene lidi k vodě. To je v pořádku, ale současně se zvyšuje počet kritických případů, kdy ani včasný zásah záchranné služby nezabrání smrti nebo vážnému zranění. Jen na Poděbradech se průběhu šesti dnů utopili dva lidé, a záchranka za první dva týdny prázdnin řešila už šest případů topení nebo poranění páteře po skocích do vody.

Foto: ZZS Olomouckého kraje

"Dnes odpoledne o tři čtvrtě na čtyři nám byl oznámen nález utonulého 58letého muže v přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce. Jeho bezvládného těla ve vodě nedaleko břehu si všimli starší manželé, kteří ho vytáhli na břeh. Na pomoc jim přispěchala mladá žena, která okamžitě zahájila resuscitaci," uvedla v pátek 14. července policejní mluvčí Marie Šafářová.

V resuscitaci pak pokračovali po příjezdu na místo také záchranáři. Jejich snaha byla bohužel marná. Proč oasmapadesátiletý muž utonul, se zatím neví, policie na místě nezjistila žádné podezřelé okolnosti. Ke zjištění příčiny úmrtí byla nařízena zdravotní pitva.

Poslední případ utonutí na Poděbradech se odehrál jen šest dní před tím, v sobotu 8. července ráno. Tehdy zde našli tělo třiačtyřicetileté ženy, která si šla ráno zaběhat a poté se zřejmě šla vykoupat.


Od začátku prázdnin už šest tonutí a úrazů páteře po skoku do vody 

Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje varuje, že během letních veder by se měli lidé chovat velmi obezřetně. Koupání je v pořádku, nicméně lidé by se měli hlavně v době největšího parna mezi polednem a 15. hodinou zdržovat mimo přímé slunce, neměli by do vody chodit bezprostředně po zvýšené fyzické námaze, ke koupání by neměli raději chodit sami, což se týká především dětí, a také nemají skákat do vody na místech, kde není známa hloubka a charakter dna. "Apelujeme na vás, abyste byli opravdu opatrní a nezlehčovali žádnou situaci. Od začátku prázdniny jsme řešili již šest výjezdů spojených s tonutím a úrazy páteře s následným ochrnutím, vlivem skoků do vody - což je enormní číslo!!!! Dále se na našem území odehrály již dvě těžké dopravní nehody, jedna bohužel smrtelná," vzkazuje mluvčí Zdravotnické záchranné služby Lucie Mikisková. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty