Zbláznili se? Dva mladíci překvapili agresivitou, jeden kousl policistu, druhý házel popelníkem

Minulý týden museli policisté hned dvakrát zasahovat proti agresivním osobám. Oba případy vygradovaly tak, že policisté museli použít donucovací prostředky a proti jednomu z nich dokonce taser. Tak agresivní chování zcela bez zábran se opravdu vidí jen málokdy.

Foto: Pavlofox from Pixabay

K první události vyjížděla hlídka do Zábřehu na žádost městské policie, které bylo oznámeno, že v jedné z místních restaurací 19letý mladík ničí majetek a uráží hosty. Hlídka společně se strážníkem vyjela na místo, ale podezřelý se zde již nenacházel. Od obsluhy zjistili, že zde rozbil tři půllitrové sklenice na pivo a hrubě se choval k ostatním návštěvníkům hospody. Jeho jednání řešil strážník.

Kousl policistu do nohy

"Policejní hlídka podezřelého kontaktovala nedaleko hospody a vzhledem k tomu, že se jednalo o muže, který se předchozí den dopustil jiného majetkového protiprávního jednání, byl hlídkou vyzván, aby ji následoval na služebnu, kde se měl k dané události vyjádřit a podat vysvětlení. Absolutně nemínil s hlídkou spolupracovat a začal vyhrožovat újmou na životech nejen jim, ale také jejich rodinám, s tím, že si na to pozve pomocníky. Aby své výhružky umocnil, napřáhl pěst směrem k policistům," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Protože situace na místě gradovala, rozhodli se muži zákona použít donucovací prostředky. Při poutání se agresor fyzicky bránil a jednomu z policistů se zakousl do lýtka a kopl ho do střední části těla. Ve vozidle, kterým byl eskortován k lékařskému vyšetření, plival a pokračoval ve výhružkách. Vzhledem k opilosti, kdy nadýchal 2,48 promile, rozhodl lékař o jeho umístění na záchytku. Hned následující den, po vystřízlivění, si převzal usnesení o zahájení jeho trestního stíhání pro tři trestné činy a to vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Za uvedené jednání mu dle trestního zákoníku hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

Házel po policii popelník a lahve

Ve stejný den ve večerních hodinách vyjížděli policisté z oddělení hlídkové služby a místního oddělení do Velkých Losin na oznámení fyzického napadání členů rodiny rodinným příslušníkem. Hlídky na místě zjistili, že 20letý mladý muž začal být slovně bezdůvodně agresivní a zakrátko na to zaútočil bitím a kopanci na svoji matku. Pak se pustil i do další příbuzné, protože se matky zastala. Dostala několik ran pěstí a pak na ni zaútočil francouzskou holí a bil ji po celém těle. V průběhu incidentu úmyslně rozbil dva televizory, skleněný stůl a dveře v hodnotě 20 000 Kč.

"Při příjezdu hlídek byl podezřelý agresivní a po policistech hodil skleněný popelník. Přitom vulgárně nadával a vyhrožoval jim likvidací a také újmou na životech jejich rodinám včetně dětí. Vzápětí vzal do ruky láhev od piva a s cílem je zasáhnout, ji hodil. Stejným způsobem letěly směrem k policistům ještě další tři láhve," popsala situaci Mluše Zajícová. Policisty naštěstí ani jedna z lahví nezasáhla, protože stihli rychle zareagovat. Agresor nespolupracoval a situace na místě eskalovala, proto jeden z policistů z oddělení hlídkové služby použil proti útočníkovi taser, aby tak zabránil dalším útokům.

Podezřelý byl převezen do nemocnice k ošetření se zraněním, které si způsobil sám o sklo dveří ještě před příjezdem policistů. Provedenou dechovou zkouškou se zjistilo, že dotyčný byl pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal něco málo přes jednu promile. Po ošetření skončil na služebně a později v cele. I jemu bylo sděleno obvinění z několika trestných činů a to násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, ublížení na zdraví, výtržnictví, poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování, za uvedené skutky mu dle trestního zákoníku hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

Trestní stíhání obou obviněných je vedeno na svobodě.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty