Hrad Šternberk láká na Rudolfinskou mincovnu, prohlídky s operetou a další letní speciality

Půvabný středověký hrad Šternberk pořádá o prázdninách spoustu speciálních akcí. Nejbližší z nich je Rudolfinská mincovna, následně se mohou lidé těšit na speciální dětský program nebo na prohlídky s operetou.

Hrad Šternberk je krásnou středověkou stavbou

Druhou polovinu letní návštěvnické sezóny otevře v neděli 6. srpna doprovodný program Rudolfínská mincovna. Program povede výřečník, všeuměl a bavič Roman Prokeš. Návštěvníci se zábavnou formou dozvědí zajímavé informace z historie mincovnictví. Kdo se aktivně zapojí do představení, získá minci jako odměnu. K dispozici bude raznice a zájemci si budou moci vyzkoušet práci mistra mincíře. Nikdo tedy neodejde s prázdnou. Rudolfínská mincovna bude součástí všech prohlídek. Návštěvníci zaplatí stupné na prohlídku a doprovodný program bude přístupný zdarma. Samostatné vstupné na doprovodný program (bez prohlídky hradu) činí 70 Kč / osoba.

Souzčástí otevřené mincovní dílny jsou raznice pro jednostrannou i oboustrannou ražbu a repliky historických mincí. Návštěvník se seznámí s výrobními postupy středověké mince i mnohem starších typů platidel. Potěžká ražební kladivo a s dopomocí mincíře si vyrazí vlastní minci. Prohlédne si repliky historických mincí a zjistí, jak těžké může být míti jmění.

Oblíbený program Rudolfínská mincovna se uskuteční v neděli 6. 8. 2023 od 10 do 16 hodin. V pátek 11. srpna od 19 hodin jsou na programu večerní Prohlídky s operetou, v neděli 13. srpna jsou pak připraveny speciální dětské prohlídky.  

Vstupné:

Základní okruh „Šlechtické reprezentační prostory“

  • Plné – 220 Kč
  • Snížené – 180 Kč
  • Děti do 17 let – 70 Kč
  • Pouze „Rudolfínská mincovna“ - jednotné vstupné – 70 Kč





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty