Po skoku do vody z šestnácti metrů se zranila, do nemocnice ji museli dopravit vrtulníkem

Skočila ze 16 metrů ze skály, špatně dopadla na hladinu a zranila se. Měla velké štěstí, protože na břeh jí z vody pomohli přátelé. Záchranáři a hasiči vyjížděli úterý večer ke zraněné turistce do lomu Rampa do Černé Vody na Jesenicku.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Poskytli jsme jí předlékařskou první pomoc, po příjezdu zdraotnické záchranné služby jsme asistovali záchranářům. Uložili jsme ji do vakuové matrace a spolupracovali jsme s posádkou letecké záchranné služby, která si pacientku zajistila," uvedla Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Následně zraněnou ženu vrtulník kvůli těžce přístupnému terénu ve skalách transportoval přímo z místa pomocí lanového podvěsu do Fakultní nemocnice Olomouc.

Záchranáři jen během letošního července řešili už šestkrát případy tonutí nebo právě zranění po skocích do vody na přírodních koupalištích a lomech. Ty jsou podle odborníků mimořádně rizikové, protože je málokdo přesně znám profil dna a hrozí tak úraz. "Co se týče terénu, tak rizikový je jakýkoliv lom. Ty jsou zrádné, nejde tam vidět a kameny vyčnívají kdekoliv. My jsme u nás v kraji řešili zatím nejvíce výjezdu do lomu v Opatovicích na Hranicku," doplňuje mluvčí záchranky Lucie Mikisková.

(Na snímku vpravo lom u Opatovic, Foto: infocentrum-hranice.cz) 

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty