Muže ze Zábřeha stíhá policie. Šířil nepravdivou zprávu o sexuálním útoku Ukrajince

ZÁBŘEH – Z šíření poplašné zprávy podezřívá policie čtyřiatřicetiletého muže ze Zábřeha. Ten na facebookové skupině rozšířil nepravdivou informaci, že ve městě došlo nejspíš k pokusu o znásilnění, jehož se měl dopustit Ukrajinec.

Za tento text hrozí muži ze Zábřeha dva roky vězení. Foto: Rejdakce

„Jak policisté zjistili, k incidentu mezi mladou ženou a jí neznámým cizincem mělo opravdu dojít, ovšem za odlišných okolností, než které pisatel ve svém příspěvku na sociální síti popisoval. Příběh zpestřil o nepravdivé a neověřené informace, a takto jej ke své smůle zveřejnil na sociální síti,“ uvedla Petra Vaňharová, mluvčí policie. 

Dva roky vězení

Jak to bylo doopravdy? Cizinec, jehož totožnost policie zná, měl dívce v Zábřehu nadávat a pak se k ní rozeběhl. Mladá žena z místa činu utekla a případ následně popsala muži, který nedaleko procházel. Ten informace, v pozměněné podobě, zveřejnil na Facebooku.

Obvinění z šíření poplašné zprávy stojí na předpokladu, že nepravdivá informace o sexuálním útoku Ukrajince mohla u části obyvatel vyvolat vážné znepokojení. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži mimo jiné až dva roky za mřížemi,“ dodala Vaňharová.

Názor policie je jasný - jde o nebezpečnou dezinformaci. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty