Co bude s tržnicí? Rozhodnou architekti, Olomoučané jim k tomu mohou říct své názory

Několik českých architektů a urbanistů bude tvořit návrhy na možné využití potenciálu městské tržnice. Kvůli budoucnosti tohoto unikátního areálu v těsné blízkosti historického centra je oslovilo město. Inspirací pro práci renomovaných odborníků můžete být i vy. Stačí k tomu vyplnit krátký dotazník.

Foto: olomouc.eu

On-line dotazník s otázkami zaměřenými na to, jak vnímá areál tržnice veřejnost, je už nyní k dispozici na webu trznice.olomouc.eu. Odpovědi pak mají architektům posloužit jako inspirace. Díky nim budou mít možnost lépe pochopit, co si o tomto místě s velkým potenciálem veřejnost myslí, co od něj očekává i to, jak jej nyní využívá. Sběr dat prostřednictvím on-line dotazníku potrvá do pondělí 18. září, včetně. „Řešená oblast zahrnuje areál venkovního tržiště s prodejními místy, historickou budovu tržnice, přilehlé parkoviště i plochu s vykopávkami,“ upřesnila vedoucí útvaru hlavního architekta Jana Křenková.

Kvůli městské tržnici chystá radnice workshop i veřejnou prezentaci. „Cílem workshopu, na který se sjedou architekti z celé republiky, bude vymyslet intenzivní, pestré a zároveň atraktivní využití prostoru tržnice pro místní i turisty a navrhnout uspořádání tohoto prostoru na přechodné období 10-15 let. Tolik času odhadujeme, že bude potřeba na přípravu definitivní podoby tohoto klíčového městského uzlu s budovami, náměstím a ulicemi,“ vysvětlil náměstek primátora pro rozvoj Tomáš Pejpek. „Takovou dobu však prostory u tržnice nenecháme zahálet,“ naznačil.

Veřejná prezentace výsledných návrhů architektů a urbanistů spojená s diskuzí veřejnosti se uskuteční po skončení workshopu v pátek 22. září od 18.00 hodin v Oranžerii ve Smetanových sadech. Přijďte se podílet na proměně areálu městské tržnice!

On-line dotazník můžete vyplnit na webu trznice.olomouc.eu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty