Za Sigmu bude hrát bývalý reprezentační obránce Filip Novák. Chce s Olomoucí hrát evropské poháry

Nejčerstvější posilou olomoucké Sigmy se stává Filip Novák. Třiatřicetiletý rodák z Přerova a bývalý reprezentant, který už se Sigmou trénoval od léta, se dohodl s klubem na smlouvě do konce sezony. Dnes se Sigmu odjel i do Jablonce, kde Olomoučané od 15 hodin sehrají zápas 14. kola Fortuna Ligy.

Filip Novák v novém dresu | Foto: sigmafotbal.cz

V kariéře nastupoval Filip Novák převážně na levém kraji obrany, v poslední době hrál také jako levý stoper. Jeho posledním působištěm byl celek Al Jazira ve Spojených arabských emirátech. Od léta byl volným hráčem.

„Pan Minář mě kontaktoval v létě hned mezi prvními, ale tehdy jsem to s díky odmítl. Nezastíral jsem, že jsem pomýšlel především na zahraniční angažmá, které ale nakonec nevyšlo. Chtěl bych všem z klubu poděkovat, že mi už před dvěma měsíci umožnili s týmem trénovat, protože to je velký rozdíl, než když se člověk připravuje sám,“ řekl Filip Novák.

„Filip u nás již delší dobu trénoval. Když padla možnost jeho odchodu do zahraničí, tak jsme využili příležitosti jej získat. I když má za sebou delší herní pauzu, tak věříme, že zúročí zkušenosti ze své bohaté kariéry a pomůže nám v dosažení cílů, které jsme si v této sezoně stanovili,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Cíle do nového angažmá v Sigmě má Filip Novák jasné. „Mou prioritou je určitě být zdravý a pravidelně hrát. Klukům se teď daří a já bych jim rád pomohl. Znám jich tady spoustu a bylo pro mě snadné zapadnout,“ řekl Novák.

Lákadlem je pro něj také pohárová Evropa. „V posledních letech Olomouci evropské poháry určitě chyběly. Hrozně bych si přál, aby tady zase byly, tak jako v minulosti. Samozřejmě si taky přeju, aby začali ve větším počtu chodit fanoušci, protože si myslím, že si to tento region zaslouží,“ dodal Novák.

V české lize hrál Filip Novák zatím za Zlín a Jablonec. Odtud jej v roce 2015 vykoupil dánský FC Midtjylland. Další Novákovy kroky vedly v roce 2018 do Turecka, kde působil nejprve v barvách Trabzonsporu a posléze ve Fenerbahce Istanbul. V roce 2022 pak přestoupil do klubu Al Jazira ze Spojených arabských emirátů.

V české reprezentaci odehrál 25 zápasů a vstřelil jednu branku. S Jabloncem vyhrál český pohár i Superpohár (2013), s Midtjyllandem dánskou ligu (2018) a s Trabzonsporem turecký pohár (2020).

Filip Novák odjel s klubem do Jablonce, kde bude Sigma hrát od 15 hodin proti tamnímu FK. I když je Jablonec až na 14. příčce tabulky, v poslední době se zlepšuje a před týdnem vyrál na půdě ostravského Baníku 1:0. 

Zdroj: sigmafotbal.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty