Opilci bourali. Dva řidiči, kteří v jeden večer havarovali, měli v krvi přes dvě promile alkoholu!

Ve čtvrtek večer se odehrály dvě dopravní nehody, při kterých měli řidiči v krvi přes dvě promile alkoholu. V obou případech vlivem opilosti jednoduše nezvládli řízení. Doufejme, že si teď dlouho nezajezdí.

Foto: Policie ČR

Ve čtvrtek 7. prosince krátce po 20. hodině se odehrála nehoda osobního vozu Nissan na křižovatce ulice Foerstrova a třídy Svornosti v Olomouci. Podle prvotních informací 45letý řidič nezvládl při průjezdu křižovatkou řízení a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Řidič se následně podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty okolo 2 promile. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí opilému řidiči trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


Ve stejný večer po 19. hodině vyjížděla hlídka dopravních policistů na základě oznámení do obce Bohdíkov k jiné dopravní nehodě. Na místě zjistili, že mladý muž sedl po předchozím popíjení alkoholických nápojů za volant Škody Octavia. Kombinací jeho řidičských schopností a stavu zasněžené komunikace ale došlo k tomu, že mladík jízdu nezvládl a narazil do plotu blízkého domu. Dechovými zkouškami mu byly naměřeny hodnoty 2,23 a 2,17 promile. S naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření nevyžadoval. Na místě přišel o řidičské oprávnění, které mu policisté zadrželi. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 11 tisíc korun.

Také tento řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti případně trest odnětí svobody až na tři roky. 





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Rockový ples Olomouc
INZERCE
Chata Kouty