Olomoucké vánoční tramvaje obsadily v mezinárodní soutěži skvělou bronzovou příčku!

Olomoucké vánoční vozy zabodovaly v sedmém ročníku ankety o nejhezčí Vánoční tramvaj 2023, kterou vyhlašuje portál MHD86.cz. Z devátého místa v roce 2021 a šestého místa v roce 2022 se vozy dostaly v roce 2023 na bronzovou příčku.

Foto: DPMO

Soutěž byla mezinárodní, celkem se jí účastnilo 28 měst. Na zlaté příčce se umístil stejně jako vloni maďarský Miskolc, druhá byla Plzeň a na třetí ,ísto se vyšvihla z předloňské šestí pozice Olomouc.

„Umístění nám udělalo radost, děkujeme všem Olomoučákům i dalším hlasujícím, kteří naše tramvaje v anketě podpořili. A už nyní začneme přemýšlet, jakou výzdobu připravíme v roce 2024,“ shrnul předseda představenstva DPMO Jaroslav Michalík.


V roce 2023 se všechny olomoucké vánoční tramvaje, oproti předchozím letům, dočkaly kromě světýlek tematického polepu. Souprava vozů typu EVO je laděna v duchu zimní krajiny, sněhových závějí a zasněžených domků, vozy T3 dostaly teplý červený vánoční svetr.

Vánoční tramvaje budou v provozu ještě do 6. ledna 2024. Vánoční souprava tramvajových vozů typu EVO1 jezdí na lince číslo 4 a vánoční tramvaj typu T3 RP jezdí v pracovní dny na lince číslo 2 a v dny pracovního klidu na lince číslo 7.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Rockový ples Olomouc
INZERCE
Chata Kouty