Rej vám ušetří peníze za pokuty. Víme, kde se bude v pátek měřit rychlost

Už tento pátek 19. dubna se uskuteční velká policejní akce. Speed Marathon, jak ji muži zákona pojmenovali, se zaměřuje hlavně na dodržování rychlosti v obcích i mimo ně. Rej ví, kde přesně budou policisté rychlost měřit. Konkrétní místa naleznete v přiložené tabulce.

Vloni během stejné akce prověřili policisté v kraji 370 řidičů, přičemž přestupek jich spáchalo 175. Foto: Rejdakce

„Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na silnicích. Proto také policie o akci předem informuje veřejnost. Nejde nám o to, odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika spojená s nedodržováním rychlosti, následkem čehož dochází každoročně k tisícům dopravních nehod,“ vysvětlil Ladislav Jílek, mluvčí policie. 

Kontrolní místa vybrala veřejnost

Policie k dopravně bezpečnostní akci přistoupila skutečně otevřeně. Kromě zveřejnění míst, kde budou stát hlídky s radary, zapojila do jejich výběru i veřejnost – lidé prostřednictvím webové stránky mohli sami navrhnout, kde by si měření rychlosti přáli.

Vloni během stejné akce prověřili policisté v kraji 370 řidičů, přičemž přestupek jich spáchalo 175. Dva šoféři jeli pod vlivem alkoholu a jeden měl v těle zbytek narkotik.

Kde se bude měřit rychlost?




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty