Příjezdová cesta k Lovecké chatě v Horce je uzavřena. Silnici čeká velká oprava

Kvůli další etapě opravy lesní cesty "U Hájenky" se od poloviny července pěší ani cyklisté nedostanou po cyklostezce k tamnímu oblíbenému turistickému cíli ve směru z Horky nad Moravou. K Lovecké chatě a dál do Litovelského Pomoraví dojedou pouze objížďkou, která vede z druhé strany obce.

Lovecká chata / Ilustrační foto: https://www.naloveckou.cz/

„Přístup je po dobu opravy umožněn z ulice Skrbeňská kolem Sluňákova,“ uvádí za investora, Lesy města Olomouce, ředitel David Janásek. Cestou cyklisté neprojedou po celé léto. Náročná rekonstrukce téměř 800 metrů dlouhého úseku cestu uzavře v období od poloviny července do února příštího roku. Stavbaři se chystají opravit nejen podloží silnice a povrch, ale taky vybudovat nové sjezdy pro těžkou lesní techniku, propustky a dva mosty. „Jsme si vědomi toho, že stavební práce ovlivní provoz na oblíbené trase v letních měsících, ale k rekonstrukci cesty, která je v havarijním stavu, jsme už museli přistoupit a dál ji neodkládat. Situaci by to jen zhoršovalo,“ objasnil investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Objížďka povede od ulice Skrbeňská v Horce nad Moravou kolem místního hřbitova a Domu přírody Sluňákov. „Pro cyklisty to nebude nic zásadního a v lese by neměli mít důvod bloudit, protože bude v terénu vyznačena. Informovat o ní budeme samozřejmě i našich webových stránkách,“ dodává ředitel David Janásek a apeluje na návštěvníky, aby dodržovali objízdnou trasu a nesnažili se přes stavbu přejíždět. „Vystavili by se tak nebezpečí úrazu, protože se zde bude pohybovat těžká technika,“ upozornil.

Náklady na rekonstrukci jsou 8 milionů korun. Opravovaný úsek trasy navazuje na už opravenou část lesní cesty k Lovecké chatě a do Litovelského Pomoraví, kterou se podařilo dokončit v roce 2020.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty