Bouračka v centru Olomouce. Starší řidič z vedlejší ulice přehlédnul autobus MHD!

Přehlédnout se dá ledacos. Když si ovšem při vjíždění na hlavní silnici nevšimnete autobusu, to je už na pováženou. Přesně to se stalo v Olomouci ve středu a skončilo to nebezpečně vyhlížející bouračkou.

Osobní auto se srazilo s autobusem. / Foto: Policie ČR

Ve středu 18. srpna dopoledne přijala policie oznámení o dopravní nehodě autobusu s osobním vozidlem v Olomouci na křižovatce ulic Wellnerova a Palackého, vedle tzv. "ušatého domu". Policisté na místě zjistili, že sedmasedmdesátiletý řidič vozu Seat Ibiza, který přjížděl z ulice Wellnerova, nedal při snaze odbočit vpravo na ulici Palackého přednost v jízdě autobusu MHD. Autobus, který obsluhuje linku číslo 27, jel po hlavní silnici v Palackého ulici. Následně se obě vozidla srazila, přičemž mnohem lehčí osobní auto bylo nárazem odhozeno vpravo mimo komunikaci na chodník, kde vrazilo do dvou dopravních značek.



Poškozeno bylo auto, autobus i dopravní značky. / Foto: Policie ČR

Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Škoda na obou vozidlech a dopravních značkách dosáhla 70 tisíc korun. Policisté udělili seniorovi na místě příkazem pokutu ve výši 1000 korun. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty