Sigmu čeká milionový bonus. Pro rozpočet klubu je to dobré přilepšení

Když odehrál za Sigmu Olomouc dvě ligová a jedno pohárové utkání a hned odcházel do Slavie, bylo jasné, že je obránce David Zima velkým talentem. Nyní olomoucký odchovanec David Zima po roce a půl opouští Slavii a míří do italské Serie A do klubu FC Turín. Pro Sigmu to znamená nejen dobrou vizitku její práce s mládeží, ale i příliv několika milionů korun do rozpočtu. Dobrou vizitkou pro Sigmu je i další novinka, povolání obránce Václava Jemelky do reprezentace.

David Zima ještě v dresu olomoucké Sigmy / Foto: sigmafotbal.cz

Při přestupu do Slavie bylo součástí smlouvy dodatek o provizi pro mateřský klub v případě dalšího přestupu. Vzhedem k tomu, že nyní David Zima odejde do Turína za cca 150 milionů korun, znamená to pro klubovou pokladnu Sigmy zisk v řádu milionů korun, hovoří se o částce zhruba 10 milionů korun. Pro klub se jedná o citelné vylepšení ročního rozpočtu.

David Zima (viz foto) je odchovancem SK Sigma Olomouc. V sezóně 2018/2019 pomohl juniorskému týmu k vítězství v soutěži, podílel se také na zisku mistrovského titulu týmu do 19 let, se kterým si zahrál zápasy UEFA Youth League. V sezóně 2019/2020 byl povolán do A-týmu, první ligový si připsal ve Zlíně, kde odehrál kompletních devadesát minut, druhé utkání hrál proti Bohemians a to od 25. minuty. V lize tedy za klub odehrál asi 155 minut. Za áčko hrál v MOL Cupu v osmifinále proti Dukle Praha. V lednu 2020 přestoupil do Slavie Praha. 

Příjemnou zprávu dostal tento týden kmenový hráč Sigmy Václav Jemelka, mimochodem rovněž obránce. Toho v pondělí dodatečně povolal trenér A-týmu reprezentace Jaroslav Šilhavý k nynějším třem utkáním, které reprezentanty čekají. Na začátku září jsou na programu dvě kvalifikační utkání o postup na MS, a to 2. 9. proti Bělorusku a 5. 9. proti Belgii na jejím hřišti. Navíc reprezentace sehraje ještě 8. 9. přípravný duel proti Ukrajině.

Václav Jemelka byl do reprezentace poprvé povolán už v roce 2019. / Foto: archiv sigmafotbal.cz




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty