Co nového v centru? Luxusní oděvy, nejlepší koblížky a originální umění

Čas od času se podíváme, co je v centru Olomouce nového. Okolo obou hlavních náměstí se totiž celkem dynamicky mění nabídka prodejen, restaurací či kaváren. Rozhodně nestačí spoléhat na paměť, protože dost rychle vznikají různé nové podniky.

V Ostružnické budou brzy k mání nejlepší koblížky / foto: Rej.cz

AKTUALIZOVÁNO Nedávno jsme testovali zmrzliny, zkoumali stav ulice Ztracená a tento týden jsme se podívali do nové galerie. Ta nás inspirovala k bližší prohlídce ulice Ostružnická, která vždy patřila k těm nejlepším olomouckým obchodnickým adresám.  

Kromě již zmíněné Galerie pod zámkem tady přibylo nebo v nejbližších dnech přibude několik zajímavých firem. Nejdříve ale, co z ulice zmizelo. 

Covidový rok nevydržela prodejna speciálních potřeb pro psy s názvem Local Dog. V prosinci během pandemie přestala fungovat i irská restaurace Temple Irish Bar. 

Místo toho je tu teď několik novinek. Otevřeno už má nejen zmíněná galerie, ale i prodejna luxusních oděvů Max Mara. Pro ženy, které si potrpí na elegantní italskou módu, není nutné nic dalšího dodávat. Je jen dobře, že pro kvalitní značkové zboží se nemusí jen do obchodních galerií, ale pořídíte jej i v centru.

Potvrzuje to ostatně i další novinka - jen o kousek vedle je nedávno otevřená prodejna luxusních kabelek a kožených doplňků značky Bagind. 

A pozor, velké lákadlo se chystá v bývalém irském pubu pro všechny mlsné Olomoučany. Brzy tady otevře pobočka franšízového řetězce La Donuteria. Koblížky všech barev a další laskominy jsou tu podle nabídky poboček v jiných městech opravdu těžko odolatelné.  

A to ještě o malý kousek dál, i když to je už Dernisova ulice, brzy otevírá další koblížkárna. Ta se jmenuje Just Donut. Tato část centra bude asi dost velkým magnetem pro mlsaly.

V ulici už začala nabízet služby i zbrusu nová optika. 

Jsme rádi, že v centru Olomouce přibývají podniky renomovaných značek, takže se sem už nemusí chodit jen do bank a pro levné oblečení. Snad to tak půjde i dál. 

EDIT: Už víme, kdo vyhraje závod o první otevřenou koblížkárnu. Přijďte v pátek v 10. hodin do Ostružnické ulice a uvidíte sami :-) 

Nová optika v Ostružnické / Foto: Rej

Nová galerie v ostružnické / Foto: Rej.cz

Just Donut - další sladké království pár metrů od La Donuteria.  

La Donuteria v Ostružnické



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty