Nová okružní křižovatka otevřena, Kaufland je před dokončením a Lidl v přípravě

Čerstvé novinky v Olomouci se týkají řidičů a v brzké budoucnosti i nakupujících. Zatímco před týdnem byla po měsících uzavírky opět otevřena ulice Okružní, protože zde byla dokončena stavba nového kruhového objezdu, kousek vedle se brzy otevřou i dveře nového obchodního domu. A na jiném místě Olomouce vzniká už teď další velkoplošná prodejna.

Nový Kaufland v Hněvotínské ulici / Foto: Rej.cz

Okružní ulice byla neprůjezdná od května, a to právě kvůli okružní křižovatce (na snímku vlevo). Ta zde vznikla proto, že v okolí vznikly dvě významné stavby, které nepochybně zvýší dopravní zátěž dříve standardní křižovatky s ulicí Hněvotínská. Na jedné straně se už bydlí v nové čtvrti Vilapark Tabulový vrch, a na druhé straně, v bývalé výrobně Milo v Hněvotínské ulici, v říjnu otevřou nový hypermarket řetězce Kaufland.

Ten bude nabízet výrazně větší plochu než starý Kaufland u nádraží, který je vždy limitován rozměry bývalé továrny obráběcích strojů TOS, v jejíchž prostrách před lety vznikl. Naproti tomu nový Kaufland je už samostatnou novostavbou, projektovanou právě pro hypermarket. Na ploše přes 4 tisíce metrů čtverečních nabídne nakupujícím modernější styl prodeje, hodně vsázet bude na pultový prodej, což má korunovat atraktivní prvek v podobě pultu s čerstvými rybami.

Ve Wolkerově ulici v místě bývalé sladovny a mrazíren postupně přibývají stovky nových bytů. Už před časem zabydleli lidé komplex Nová Sladovna a teď developer dokončuje sousední projekt Zlaté terasy. A právě zde, v parteru bytového domu ve Wolkerově ulici, vznikne nový supermarket na míru, tentokrát řetězec Lidl. Bude to už pátá prodejna tohoto řetězce v Olomouce, a vůbec první, která vzniká přímo v přízemí bytového domu. Otevřít by měl ještě během podzimu.

Stavby obchodních domů v Olomouci poměrně často vyvolávají kritické reakce. Obě řetězce ale mají nepochybně spočítáno, že zájem nakupujících bude dostatečný. V pěší docházkové vzdálenosti od téměř dostavěného Kauflandu je již zmíněná nová obytná čtvrť a Lidl vzniká přímo v bytovém domě. V této lokalitě nyní přibývá skoro tři sta bytů, takže o zákazníky asi nouze nebude.

Nový Kaufland v Hněvotínské ulici / Foto: Rej.cz

V přízemí nového domu vznikne Lidl / Foto: Rej.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty