Dům budovali třicet let, za pár hodin bylo po všem. Sbírka pro obyvatele poničeného domu

Ve čtvrtek se desítky hasičů snažily zachránit hořící rodinný dům a přilehlé objekty ve Štěpánově. I když byl zákrok hasičů rychlý a profesionální, požár byl tak rychlý a silný a přístup k objektům tak nesnadný, že dům je dnes prakticky neobyvatelný. Obyvatelům domu pomohla obec Štěpánov i blízcí lidé a starosta pro ně zřídil i transparentní bankovní účet. Každá pomoc by teď postiženým lidem přišla vhod.

Dům při zásahu hasičů

Před několika dny jsme o ničivém požáru psali zde. Sami hasiči konstatovali, že k požáru byl těžký přístup, například kvůli množství uskladněného sena na půdě domu.

Obyvatelům domu se tehdy naštěstí nic nestalo, ovšem hmotné škod jsou obrovské. Prvotní odhad výše škody byl asi 1,5 milionu korun, ve skutečnosti bude ale ještě vyšší. Lidé z domu zatím bydlí v náhrdním ubytování.

"Ve čtvrtek 21. října vyhořel mojim rodičům a sousedům dům. Dům ve kterém jsme vyrůstali a do kterého 30 let vkládali naši rodiče životní energii, byl za pár hodin vážně poničen. Co nezničily plameny, hlavně střechu a přilehlé objekty, to promáčela voda při hašení požáru, takže dům je neobyvatelný," uvedl syn majitelů domu Pavel David. "Naštěstí se nikomu nic nestalo a všichni jsou v pořádku. Rád bych moc poděkoval všem co jsou v těchto těžkých chvílích s našima a jakkoliv jim pomáhají!"

Náklady na opravu budou podle Pavla Davida částečně hrazeny z pojistky. Ta ale asi stačit nebude. Obec Štěpánov proto zřídila sbírku na finanční pomoc zasaženým rodinám, číslo transparetního bankovního účtu je 4211327052/6800. Každá pomoc je vítaná!

Foto: FB / Pavel David




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty