Nadace pomůže obcím, hasičům i neziskovkám. Vloni rozdělila v našem kraji přes 6 milionů

Kdo má dobrý nápad, může se přihlásit. Nadace ČEZ podpoří i letos kroužky pro děti, kulturní akce, zdravotní pomůcky pro seniory a hendikepované, výsadbu stromů nebo třeba bezpečné osvětlení přechodů pro chodce. Energetici už vyhlásili čtyři grantové programy, další dva odstartují v březnu. Minulý rok takto podpořili obce a neziskovky v našem kraji více než 6 miliony korun.

V Domově pro seniory v Jeseníku si díky motomedu od Nadace ČEZ zasportovala i stoletá seniorka. Foto: Rej.cz

Také letos poběží šest grantových programů. Podpora regionů je zaměřená například na charitu, kulturu, zdravotnictví, sport i ekologii nebo na výstavbu a obnovu Oranžových hřišť. Od začátku února mohou obce, školy, hasiči, skauti i další spolky žádat o podporu na výsadbu zeleně v rámci grantu Stromy, který za dobu svého trvání vrátil do české krajiny přes 100 000 stromů. Rovněž od února je možné podávat granty do programu Oranžový přechod zaměřeného na zvýšení bezpečnosti přechodů pro chodce.  

"Od března bude pokračovat úspěšný program Neziskovky určený na podporu rozvoje a profesionalizaci českého neziskového sektoru. Nadace zároveň vyhlásí Zaměstnanecké granty pro organizace, v nichž jako dobrovolníci pomáhají zaměstnanci Skupiny ČEZ," dodal tiskový mluvčí energetiků Vladislav Sobol.

Přehled všech aktuálních grantových řízení i pravidla pro podání žádostí jsou k dispozici na webových stránkách Nadace ČEZ

Starosta Uničova Radek Vincour se školáky při otevření Oranžového přechodu. Foto: čez



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty