Olodvorek je nejlepší! Kulturní scéna v centru města bojuje o Cenu Olomouckého kraje

Olodvorek byl nominován mezi uchazeče o ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury. „Pokud mě a celý tým budete chtít v této ceně podpořit, hlasujte níže. Budeme moc vděční a je to jen minutka,“ vzkazuje kapitán Olodvorku, Ololodí a Ološlapu Šimon Pelikán.

Olodvorek vznikl předloni ve dvoře domu číslo 34 na Dolním náměstí. Dům se slavnou historií, který je už mnoho let ve špatném stavu a stále se i kvůli dohadování s památkáři nemůže dočkat kompletní rekonstrukce, díky projektu úžasně ožil. Zázemí pro koncerty a různá setkávání zde vytvořil Šimon Pelikán, známý provozováním Ololodí ve firmě Plavby Olomouc a posléze i provozem Ološlapů. Za dva roky zde proběl bezpočet koncertů či jiných představení. Unikátní atmosféra a prostředí chátrajícího, ale přesto krásného měšťanského domu má spoustu fanoušků.

„Je to opět projekt, kdy většina lidí si klepala na hlavu, co to zase vymyšlím,“ popisuje Šimon Pelikán. „Ale cíl byl jasný. Jednak ukázat tento krásný prostor veřejnosti, ale hlavně vytvořit v Olomouci místo pro živou kulturu ve městě. Místo, kde se na jednom podiu budou potkávat jak profesionálové, tak začínající umělci. Místo kde se jen tak lidé mohou potulovat, trávit svůj volný čas a nasávat atmosféru prostředí. A to že se to povedlo, je jen díky vám všem co jste na OLODVORKU vystupovali, hráli, prezentovali svá díla, pomáhali s pracemi, obsluhou nebo jste jen tak přišli se podívat. A za to vám všem moc děkuji.“

Na facebooku pak Pelikán zveřejnil i seznam umělců, kteří už na Olodvorku vystupovali. Zde je: Ondrej Oliva Marcel Hubáček Vaga.art Václav Lemon Melisa Novotná, OLIVY - olomoucká improvizace O.Li.V.Y., Alibaba, Necomezi, Zdeněk Hamřík, Tony Joch, Vladimír Třebický, Terez Wrau, Jiří Lamač, Barack Stage, Ludmila Len, D.U.Bmusic, PokusBand, Barack Stage, Ptakustik, Bedřiška Ponížilová, Jirka Drtil, Lukáš Mareček, Jan Žamboch, Eva Hrabalová, Kristýna Stratilová, Dale Williams, My Own Star, BRASS TOOLS - muzika trochu jinak, Karo Lina, Venika Hartlyn, Salih Hadziabdic, Karel Škubala, Pavla Ashena Aschenbrennerová, Václav Kolbenc, BIG BAND Žerotín, Hudební Institut, Martin Zajíček a další.

Hlasovat můžete zde https://www.cenykraje.cz/rocnik-2020-2021-kultura




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty