Lev z Charkova bude hrát za Olomouc. Zve teď Hanáky i Ukrajince na nedělní mač Sigmy!

Mladý ukrajinský fotbalista Lev Mirošnyčenko, jeho maminka, malá sestřička a babička si ve čtvrtek prohlédli Andrův stadion, kterým je provedl předseda spolku Jakub Beneš. Sigma jim pomohla s únikem z obleženého Charkova a se zařizováním nezbytností v Česku. Lev se připojí k olomouckému týmu starších žáků.

Lev s maminkou a sestrou v doprovodu předsedy spolku Jakuba Beneše. | Foto: sigmafotbal.cz

„Cítíme jako naši lidskou povinnost pomoct těm, kteří se ocitli v nouzi. Sport a fotbal spojují. Ukrajinské rodiny přišly o své domovy, jistoty. My bychom dětem rádi dopřáli alespoň jejich koníček a možnost přijít na jiné myšlenky. V několika případech jsme byli nápomocni i s dopravou z ukrajinských hranic, zajištěním ubytování a dalších těžkostí těchto dnů," řekl Jakub Beneš.

Lev, jehož otec a dědeček zůstali na Ukrajině a bojují za svou zem, pak na stadionu i s maminkou natočili video pozvánku pro všechny fotbalové fanoušky. V ní zvou na zápas Sigmy s Libercem i před válkou uprchlé Ukrajince, kteří budou mít na pokladnách vstupenky zdarma. Stačí  se na pokladně prokázat pasem, jiným dokladem nebo potvzením o udělení víza. 

Sigma zve i další malé fotbalisty z řad uprchlíků, aby se zkusili připojit k olomouckým žákovským družstvům.

Nedělní utkání na Andrově stadionu začíná v 15 hodin. Sigma v něm bude bojovat se sokem, který má v tabulce o pouhé tři body víc a přitom je v elitní první šestce, kterou po konci základní části bude čekat boj o titul.  

Foto: sigmafotbal.cz





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty