Víkend šílenců za volantem: dvě auta postupně brázdila dálnice u Olomouce v protisměru

Hned dva řidiče jedoucí po dálnici v protisměru řešili přes uplynulý víkend policisté z dálničního oddělení Kocourovec. Nejprve v pátek 21. října o půl desáté večer jelo auto v protisměru na dálnici D35 z Olomouce na Ostravu, v neděli cizinec na stejné dálnici opět jel v protisměru a při kontrole se ukázalo, že má v sobě tři promile alkoholu.

Ilustrační foto: Pixabay.com

V pátek jel v protisměru osmatřicetiletý muž z Ostravska ve voze Audi. Policisté ho zastavili na 269. kilometru na parkovišti u čerpací stanice. Řidič na výzvu k předložení dokladů uvedl, že řidičský průkaz nemá, protože má platný zákaz řízení. K tomu dodal, že si před pár hodinami od ostravských policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policisté zjistili, že Magistrát města Mladá Boleslav muži před měsícem uložil roční zákaz řízení motorových vozidel. Dechovou zkoušku měl řidič negativní, ale testu na přítomnost jiných návykových látek se odmítl podrobit. Výzvu k lékařskému vyšetření rovněž odmítl. Řidiči hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dvě léta.

V neděli 23. října po druhé hodině v noci na vozidlo v protisměru na dálnici D35 z Olomouce na Ostravu upozornili projíždějící řidiči. Hlídka z dálničního oddělení Kocourovec vozidlo dostihla na 279. km a ihned jej svedla do odstavného pruhu. Ve voze Opel se nacházely dvě opilé osoby. Za volantem seděl čtyřicetiletý řidič, který při kontrole nadýchal tři promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že se jednalo o stejné vozidlo, které bylo před hodinou nahlášeno v protisměru na dálnici D46 z Prostějova na Olomouc.

Policisté také odhalili, že řidič v sobotu 22. října odpoledne na čerpací stanici na dálnici D1 u Brna načerpal pohonné hmoty a ujel bez placení. K tomu po řidiči sousední stát vyhlásil pátrání po pobytu. Cizinec po vystřízlivění uvedl, že se vracel z Rakouska, kde pracuje, domů a neví, kde přesně najel na dálnici do protisměru. Údajně jel podle navigace. Muž si od policistů vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty