Hasiči zkoušeli ve velké cisterně projet centrum města. Někde měli kvůli parkujícím autům problém

Rozměrnou techniku musí používat při zásazích hasiči. Pokud ovšem kvůli nesprávně zaparkovaným autům nemohou projet, nastává zásadní problém. Průjezdnost ulic teď zkoušeli a budou i nadále testovat také v centru Olomouce.

Takhle vypadá ulice s parkujícími vozy z pohledu řidiče velké hasičské cisterny. | Foto: HZS Olomouckého kraje

„Dohodli jsme se s hasiči, že si vyzkouší centrum města v tak exponované době, jakou jsou týdny, kdy se pořádají Vánoční trhy Olomouc. Průjezdnost pro hasičské vozy je zásadní, k požáru může dojít kdykoliv,“ uvedl primátor Miroslav Žbánek. Hasiči tedy vyrazili v cisternách, širokých dva a půl metru a více než 8 a půl metrů dlouhých do ulic v centru Olomouce.

„Projeli jsme centrum města v pátek, sobotu i v neděli, aby si to vyzkoušely všechny naše směny. Na několika místech pak řidiči hasičské cisterny opravdu narazili na problémy. Tyto lokality jsme oznámili městské policii, aby jim při svém monitoringu věnovala zvýšenou pozornost,“ doplnil Jiří Osyka, vedoucí oddělení IZS Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Kontroly průjezdnosti profesionální hasiči dělávají i jindy, smyslem je asertivně upozornit slušné řidiče, aby dodržovali základní pravidla správného parkování. Nyní šlo o to zjistit, jaká je situace v době, kdy se v centru města snaží zaparkovat i stovky řidičů z jiných měst, kteří sem přijedou kvůli vánočním trhům. Díky tomu, že hasiči předali městské policii seznam problematických míst, mohou řidiči, kteří na nich v rozporu s pravidly parkují, očekávat v brzké budoucnosti zvýšenou pozornost strážníků i příslušné postihy.

Hasiči upozorňují, že se podobné kontroly v centru budou i nadále opakovat.

Foto: HZS

Zdroj: www.olomouc.eu



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty