Haló, děti! Pomozte spočítat v zoologické zahradě všechny její zvířecí obyvatele

Konec roku přinesl pro zaměstnance olomoucké zoo pravidelnou inventarizaci. Bylo potřeba spočítat zvířata. Ne nějak ledabyle či odhadem, ale přesně. Práci sčítacích komisařů si mohou do 12. února vyzkoušet i návštěvníci. V těchto zimních měsících se tradiční zooinventurou baví téměř všichni příchozí.

Foto: Zoo Olomouc

Na pokladně zoo postačí vyzvednout hlasovací lístek zooinventury, na kterém budou veškeré potřebné údaje a soutěžní otázky. Při odchodu ze zoo pak lístek návštěvníci, kteří se do počítání zapojí, odevzdají do boxu u východu. Pro nejpřesnější komisaře připravila zahrada zajímavé ceny.

„Počítejte tak, ať se vaše a naše čísla shodují, abychom nenabyli dojmu, že nám někdo ze zvířat zahradu opustil, nebo do ní potajmu přišel,“ nabádá Milan Kořínek z marketingového oddělení, který si sám v nejtěžších chvílích při počítání pomáhá fotoaparátem. „Hodit se bude nejen znalost matematiky, ale i dobrý odhad a notná dávka štěstí. Zvířata totiž neposedí, neodpoví a samotné sčítání tak nemusí být úplná legrace,“ doplňuje mluvčí zoo Iveta Gronská.

V rámci zooinventury nechává zoologická zahrada počítat návštěvníkům ta zvířata, která jsou spočitatelná pouhopouhým pohledem. „Speciálně u kotulů, kteří jsou značně prchliví, přejeme, ať se sčítací komisaři doberou správných odpovědí,“ doplňuje s úsměvem mluvčí.

Spočítat všechny obyvatele Zoo Olomouc není vůbec snadné | Foto. Zoo Olomouc




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty