Kde dnes bude nadělovat Mikuláš a strašit čert? Můžete si vybrat ze dvou vánočních trhů!

Pokud chcete se svými dětmi dnes potkat Mikuláše, anděla a čerty, máte několik možností. Tou klasickou variantou jsou Vánoční trhy Olomouc na Horním náměstí, kde kromě trojice pohádkových bytostí bude na děti čekat i olomoucký primátor. Novinkou ovšem je alternativa na náplavce, kde se chystá i mikulášské divadelní představení.

Svatý Mikuláš a spol. na Horním náměstí | Foto: archiv - Blanka Martinovská

Na Horním náměstí začne v rámci Vánočních trhů Olomouc mikulášský program v 16 hodin. Na pódium přijde primátor Miroslav Žbánek, který popřeje dětem k jejich oblíbenému svátku. Na pódiu se objeví i nezbytná trojice anděl, čert a svatý Mikuláš.

Ti pak budou přijímat na pódiu odvážné děti, které také odmění drobnými dárky. Po zhruba hodině se trio vydá dolů mezi publikum. Navíc je podle zkušeností z minulých let obvyklé, že se v prostoru vánočních trhů budou pohybovat i další mikulášské skupinky, takže je určitě neminete. 

Na Nábřeží Josefa Jařaba začínají dnes poprvé Vánoční trhy na náplavce. A právě sem také v 16 hodin dorazí tradiční mikulášské seskupení v provedení divadelního souboru Kucmoch. To má nejprve připravenou krátkou mikulášskou divadelní scénku na pódiu, načež začne nadílka. Rodiče, kteří by si přáli, aby jejich děti obdaroval samotný svatý Mikuláš, mohou přinést označený balíček se jménem dítěte a předat jej pověřeným osobám u pódia. 

Na náplavce jsou už připraveny stánky s dobrotami, svařeným vínem i malými dárky, navíc tady kotví a odsud na své cesty vyplouvají i nazdobené a nasvětlené Ololodě.  Vánoční trhy na náplavce trvají do této neděle, sváteční Ololodě jezdí až do Nového roku.   

Foto: Blanka Martinovská




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty