Zoo Olomouc zařídila při Dobropunči rekordní výtěžek. Pomohou dětskému domovu

Spolek Dobré místo pro život tvoří lidé, kteří bez nároku na odměnu přispívají k tomu, aby Olomouc byla dobrým místem pro život, podněcují ke vzájemnosti a pomoci. Sami pomáhají všem potřebným, od dětí v kojeneckých centrech až po odcházející lidi v hospici. Součástí této pomoci je tradiční akce Dobropunč na Vánočních trzích Olomouc. Každý den prodává na Horním náměstí provoněný punč k zahřátí někdo jiný pro někoho jiného. Dosavadní letošní rekord zařídili zaměstnanci Zoo Olomouc.

Foto: Zoo Olomouc

Ti jej letos nabízeli úplně poprvé a rozhodli se podpořit Dětský domov Šance, který v Olomouci existuje od roku 1957. Dnes pečuje o děti, o které se jejich rodiče nemohou, nechtějí nebo neumí postarat. „Po této premiéře bych svým zaměstnancům rád zatleskal. Především za to, že se pro tuto dobrou věc ve svém volném čase rozhodli, také za to, že zoologickou zahradu, která je, věřím, rovněž dobrým místem pro život, zviditelnili na místech, kde je pomoc samozřejmostí. Pospolu s TESCO SW a. s. a lidmi, jež si punč zakoupili, dosáhli z prozatím 21 prodejních dnů druhého nejlepšího výsledku. Za získanou částku 113 539 korun jsem vděčný a na kolegy hrdý," uvádí ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.

„Prodej punče probíhal od 10 do 22 hodin s pomocí našich osmi zaměstnanců. Během roku zvířata v zoo podporuje široká veřejnost už svou návštěvou, jiní jim náklonnost vyjadřují i formou adopcí, případně nás nikdy nenechají v úzkých, když dojde k nějaké nečekané kalamitě v podobě např. vichřice či covidu. I z těchto důvodů jsem si přála tuto pomoc vrátit. Příchozí lidé ke stánku byli navýsost srdeční, vystáli si mnohdy i frontu, vytvořili krásnou atmosféru, jež se mísila s nadšením mých kolegů, dokonce přispívali i do kasičky, což je v této nesnadné době úctyhodné. Všichni jsme odcházeli obohaceni, s dobrým pocitem. Těšíme se na příští rok a všem děkujeme," dodává koordinátorka za zoo Markéta Steinerová.

Přehled o tom, koho podpoříte koupí Dobropunče, najdete zde.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty