Muž zavraždil partnerku. Vadilo mu, že křičela

Policie zadržela padesátiletého muže, pravděpodobného pachatele vraždy. Násilník měl v obci na Šumpersku zavraždit svoji přítelkyni. Vrah vyšetřovatelům sdělil, že mu vadil křik ženy, a tak ji udusil polštářem.

Policie našla v bytě osmačtyřicetiletou ženu bez známek života. Foto: fb

Zločin na policii oznámil kamarád pachatele, kterému se ten se svým hrozným skutkem svěřil. „V sobotu 16. prosince po dvacáté hodině jsme přijali oznámení o úmrtí ženy. Oznamovateli se měl telefonicky svěřit známý, že zabil svou přítelkyni. Policejní hlídka okamžitě vyrazila zprávu prověřit. Po pár minutách skutečně našla v bytě osmačtyřicetiletou ženu bez známek života a také padesátiletého muže, který uvedl, že přítelkyni udusil,“ popsal situaci Libor Hejtman, mluvčí policie. 

Oba měli problém s alkoholem

Podle své výpovědi vrah nejprve s ženou společně popíjeli alkohol. Pak ale došlo k hádce, agresor ženu hodil na pohovku s tím, že pokud nepřestane křičet, tak ji zadusí. Žena křičet nepřestala a muž svou výhružku bohužel splnil. „Motivem činu byla pravděpodobně narůstající krize ve společném životě. Oba měli navíc problémy s alkoholem,“ dodal Hejtman.

Muž skončil ve vazbě. Za vraždu mu aktuálně hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od deseti do osmnácti let.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty