Nový ředitel krajského úřadu práce slibuje hlavně úspěšnou pomoc lidem

Ředitelem Krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci se nově stal Vlastimil Přidal. Zvítězil ve výběrovém řízení na toto služební místo a své funkce se ujal začátkem roku 2024. Dosud působil jako ředitel Kontaktního pracoviště Úřadu práce v Přerově. Přidal je jedním z osmi nových krajských ředitelů, v dalších krajích obhájili posty dosavadní ředitelé.

Vlastimil Přidal, nový šéf krajského úřadu práce

Úřad práce ČR je klíčovou státní institucí v oblasti zprostředkování zaměstnání, poskytování podpor v nezaměstnanosti, rekvalifikací a poskytování nepojistných sociálních dávek (příspěvek na bydlení, rodičovský příspěvek, přídavek na dítě, příspěvek na péči atd.).

„Chci přispět k modernizaci a transformaci Úřadu práce ČR. Své desetileté zkušenosti z působení na úřadu práce bych rád přenesl do celého kraje. Chci se podílet na zlepšení kvality poskytovaných služeb a vytvořit prostředí, kde se zaměstnanci i klienti budou cítit dobře. Úspěšná pomoc lidem mě naplňuje a je pro mě motivací do další práce. Nebojte se přijít zeptat na možnou pomoc od Úřadu práce,“ vysvětluje nový ředitel Úřadu práce pro Olomoucký kraj Vlastimil Přidal.

Vlastimil Přidal (38) na Úřadu práce ČR působí víc než 10 let, a to v různých pozicích. V Olomouci měl na starosti mimo jiné i projekty realizované s podporou EU fondů. Byl rovněž vedoucím oddělení trhu práce a poslední roky působil jako ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Přerově. Vystudoval aplikovanou matematiku a ekonomii na Univerzitě Palackého v Olomouci a finance na Univerzitě Tomáše bati ve Zlíně. Miluje sport a hlavně hory a kopce.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty