Stavební ruch v Šantovce: vnitřní prostory procházejí právě teď velkou modernizací

V souvislosti se Šantovkou se v posledních měsících nejvíc mluvilo o rozšíření na druhý břeh Mlýnského potoka. Vedle příprav projektu Šantovka 2 ale už teď probíhají i viditelné změny současné galerie Šantovka. Již v loňském roce zde byl zahájen rozsáhlý refit stávajících prostor.

Zdroj: GŠ

Týká se renovace jídelní zóny, vytvoření oddechové plochy, nových prodejních prostor a doplnění designových prvků včetně uměleckých svítidel. Cílem je aktualizovat vzhled i nabídku centra a reagovat na současné trendy i přání zákazníků. 

„Šantovka je živý organismus, který se neustále vyvíjí. Intenzivně pracujeme na jejím neustálém vývoji. Chceme reagovat na nové trendy a tzv. jít s dobou. Pasáže se proto nyní více otevřou, gastro zóna se po refitu výrazně zvětší. Prvním krokem bylo v prosinci otevření provozovny Bombay Express. V části pro sezení už vznikly zelené stěny. Spolu s architekty jsme se zaměřili zejména na zlepšení orientace zákazníků, dále na nové odpočinkové zóny, zlepšení osvětlení, zvýšení kvality toalet a oživení vstupních lobby,“ říká ředitelka centra Michaela Mitáčková.

Celý interiér navrhli architekti z mezinárodní architektonické kanceláře Chapman Taylor. „Trendem ve světě je, aby se obchodní centra stala destinací, kde mohou lidé nejen nakupovat, ale strávit v nich i čas třeba s rodinou, dětmi, přáteli. Snažili jsme se proto svým návrhem navázat na aktuální vývoj obchodních center a posunout Šantovku do čela trendu zas o malinký kousek do budoucnosti. Ve svém designu jsme se snažili najít místo pro zlepšení služeb a oslovit modernizovanou podobou Šantovky široké publikum od malých dětí, přes studenty prahnoucí pro nekonečné zábavě až po lidi toužící po kvalitních službách v prémiovém prostředí,“ říká ředitel Chapman Taylor Filip Pokorný.

Celkový design se inspiruje hlavně přírodními motivy a snaží se co nejvíce používat materiály blízké životnímu prostředí jako je například přírodní dřevo. Tento motiv podpoří i bohatě dimenzovaná vnitřní zeleň, která by měla zpříjemnit vnitřní atmosféru.

V loňském roce se zmodernizovala i jedna z venkovních částí obchodně-společenského centra, konkrétně část zelené zahrady na střešním parkovišti. Díky architektům ze společnosti Atelier Partero v čele s Jakubem Fingrem vznikla kombinace okrasné a bylinkové zahrady, kde se plánují i určité typy akcí. V těsné blízkosti pak přibyly úly, z nichž díky včelám už byly i první výnosy medu. Daleko více zeleně se po refitu objeví také v pasážích uvnitř galerie.

Výstavba, která je v režii stavařské společnosti BP Stavby, s sebou přináší určité omezení provozu. „Nyní je částečně omezena pasáž v přízemí. Snažíme se ale, aby práce co nejméně komplikovaly život v centru. Velké poděkování za součinnost a vstřícnost patří především nájemcům, kteří jsou v bezprostřední blízkosti daných změn. Výsledek pak bude stát za to a bude přínosem jak pro návštěvníky, tak zaměstnance centra,“ doplnila Mitáčková.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty