Hlupáci vyměnili dopravní značky na křižovatce. Mohli tak způsobit tragickou nehodu

Velmi hloupý nápad měl dosud neznámý pachatel či pachatelé, kteří o víkendu vyměnili několik značek na křižovatce poblíž Držovic vedle dálnice. Pachatel značkami převrátil zdejší rozdělení na vedlejší a hlavní komunikaci, čímž mohl zavinit velmi vážnou nehodu. Policie autora tohoto hloupého skutku hledá.

Foto: Policie ČR

"Pracovník správy silnic nás v neděli po poledni informoval, že neznámý pachatel provedl protiprávní výměnu dopravních značení na křižovatce Držovice x Smržice x Dubany x Olšany u Prostějova. K výměně mělo dojít někdy od sobotního podvečera do nedělního poledne," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Neznámý pachatel vyměnil na křižovatce čtyři značky upravující přednost, označení křižovatky a stopku. Vedlejší komunikace tak označil jako hlavní a naopak. Například ve směru od Držovic ukazovala svislá značka hlavní silnici a přitom vodorovné značení na vozovce přikazovalo řidiči zastavit. 

Nebezpečí spočívá v tom, že křižovatka je zde už desítky let a mnozí místní, kteří tudy jezdí dlouhou dobu, už značky nesledují. Pokud by po druhé komunikaci jel řidič, který by nesmyslně přehozené značky naopak respektoval, hrozila by vážná nehoda.  

Výměna značení byla kvalifikována jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pokud by autora "vtipu" policie našla, dle trestního zákoníku mu hrozí peněžitý trest, ale také trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. 

Po zjištění a následném zadokumentování bylo dopravní značení pracovníky správy silnic vráceno do původního stavu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty