Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu obchvatu na dálnici D35 Křelov–Slavonín

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo včera stavbu dálnice D35 v úseku Křelov–Slavonín. Po dokončení stavby bude dokončen západní obchvat Olomouce, zároveň vznikne nepřerušený tah D35 mezi Mohelnicí a Lipníkem nad Bečvou.

Foto: ŘSD ČR

Zahajovaná stavba druhé etapy dálnice D35 Křelov–Slavonín navazuje na etapu první zprovozněnou v roce 2008. Během dvou následujících let dojde k odstranění provizorního napojení dálnice D35 na silnici I/35 u nákupního centra Globus, kde vznikají kolony.

„Zahajujeme výstavbu úseku, kterým ukončíme provizorium, trvající dlouhých 16 let. Po letech odkladů se dálnice D35 stává skutečnou prioritou, jak jsme slíbili v programovém prohlášení. Mezi Hradcem Králové a Olomoucí je společně s dnes zahájeným úsekem ve výstavbě 21 kilometrů a letos zahájíme dalších 25 kilometrů včetně tunelu Homole. Dálnice D35 tak přebere po dálnici D4 štafetu nejvíce rozestavěné dálnice v České republice,“ říká ministr dopravy Martin Kupka.


„Trasa dálnice D35 mezi Křelovem a Slavonínem je velmi důležitý úsek, protože zprovozněním této druhé etapy dokončíme západní obchvat Olomouce, který bude schopný snášet vysoké intenzity nejen tranzitní dopravy. Přes 18 tisíc aut denně se zatím podepisuje na vzniku kolon u okružní křižovatky poblíž Globusu – provizorní řešení během dvou let nahradíme moderní dálnicí v přímém směru. Původní silnici I/35 spolu s mimoúrovňovým křížením u Křelova přeřadíme do kategorie komunikací nižších tříd,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Stavba „Křelov – Slavonín 2. etapa“ patří do mozaiky mezistátních i vnitrostátních tranzitních cest, více než tři kilometry dlouhá silnice usnadní bezpečné spojení Čech a Moravy či Slezska s vazbou na oblast Jeseníků.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty