Sněhová nadílka a nepřiměřená rychlost přinesly ve čtvrtek několik bouraček

Větší počet nehod řešila ve čtvrtek policie v Olomouckém kraji. Souviselo to se sněžením a zhoršenou sjízdností vozovek, ve všech zadokumentovaných případech ale udělali chybu řidiči, kteří jeli příliš rychle. Přesto, že některé nehody vypadaly hrozivě, nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Foto: Policie ČR

Například už kolem deváté hodiny dopoledne se na silnici mezi Hynčinou a Hoštejnem střetlo nákladní a osobní auto. Čtyřiačtyřicetiletý řidič vozu Iveco, který jel směrem na Hoštejn, při projíždění zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a povětrnostním podmínkám.

Následně dostal smyk a narazil do protijedoucího vozu BMW X5. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Požití alkoholických nápojů před jízdou bylo u řidičů vyloučeno dechovými zkouškami. Škoda na nákladním autě byla předběžně odhadnutá na 100 tisíc korun a na osobním na 150 tisíc korun. Nehodu policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Před polednem projížděla 42letá žena s Citroenem Saxo Vlčicemi. Protože nepřizpůsobila rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a stavu komunikace, dostala po projetí zatáčky smyk a narazila do betonového oplocení. Dechová zkouška u řidičky měla negativní výsledek. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda na autě byla odhadnutá na 20 tisíc korun a na oplocení na 15 tisíc korun.

Před dvaadvacátou hodinou havarovala v Mikulovicích devatenáctiletá řidička s vozidlem Kia Ceed. Také tato mladá řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy okolnostem. V zatáčce dostala smyk a její vůz skončil v příkopu. Z havárie vyvázla bez zranění. Dechová zkouška byla negativní. Na vozidle vznikla škoda v předběžné výši 60 tisíc korun.

Kolem druhé hodiny v noci na pátek havaroval mezi Sudkovem a Dolními Studénkami dvacetiletý řidič s vozem Škoda Roomster. Mladík jel směrem na Sudkov. Protože nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, dostal smyk, který nezvládl. Vůz vyjel mimo silnici a několikrát se přetočil přes střechu. Řidič z havárie naštěstí vyvázl bez zranění. Alkohol u něj policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na autě byla předběžně vyčíslená na 70 tisíc korun.

Všechny nehody policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Foto: Policie ČR


Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty