Kolem mostu přes Moravu se stále pracuje. Mění se i nábřeží a Blahoslavova ulice

Most přes Moravu na Masarykově třídě je sice už stavebně skoro hotov, jezdit se po něm ale nedá. Nejprve musí stavebníci napojit okolní komunikace. Právě to se nyní na stavbě děje. Kritiky údajně pomalého postupu vyvolávají i opačné reakce. Naší redakci se ozvala žena, která stavbu sleduje ze svého bytu.

Most přes Moravu na Masarykově třídě v červenci 1997 | Foto: soukromý archiv

Před budovou vrchního soudu na Masarykově třídě stavební firma celý minulý týden a také v těchto dnech bagrovala silnici, nákladní auta odvážejí suť na dočasnou deponii. Napojení komunikace Masarykovy třídy i kolmé Blahoslavovy ulice není konstrukčně jednoduché, protože nový most je výrazně vyšší než původní, právě kvůli možnosti většího průtoku vody pod mostem.


Úpravy komunikace v Masarykově třídě, příprava na spojení s mostem

„Na vodě na pontonu upravují dělníci kameny a zpevňují levou stranu nábřeží. Směrem k mostu u Bristolu se také pracuje. Přímo na mostě dělníci něco napojovali. Každý den je tu rušno,“ komentuje situaci žena, která hned vedle staveniště bydlí a stavbu tak může sama sledovat. Podle jejích slov jí připadá nefér, když lidé odjinud kritizují, že se na stavbě nic neděje. „Všechnu tu práci tady dělali chlapi v létě, v zimě, v mrazech, v dešti. O sobotách i nedělích, kdy tito "odborníci" byli doma v teple nebo v hospodě,“ dodává žena z bytu na Masarykově třídě.

Ke svým tvrzením přidává sérii fotografií. Ty ukazují, jak se most i okolí nábřeží měnilo během posledních dvou let.

Duben 2020

Únor 2021

Únor 2022

Únor 2022

Únor 2022, práce na propojení inženýrských sítí z obou stran řeky. 

Práce na Blahoslavově nábřeží, únor 2022



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty