Galerie Šantovka II má dveře otevřené. Projekt už získal stavební povolení!

Společnost Office Park Šantovka získala stavební povolení ke stavbě Galerie Šantovka II. Pokud bude vše probíhat podle plánu, měla by možná už v roce 2024 stát na levém břehu Mlýnského potoka nová velká budova, v níž budou mimo jiné i desítky obchodů a velký víceúčelový sál pro pět set diváků.

Vizualizace budoucí Galerie Šantovka II. Finální podoba se ale ještě může měnit. | Zdroj: Office Park Šantovka

Novostavba objektu bude stát zhruba v místech dnešního venkovního parkoviště. Objekt bude mít jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží. S původní Galerií Šantovka má být propojeno mostem nad Mlýnským potokem a tramvajovou tratí, a to ve druhém nadzemním podlaží. Galerie bude obsahovat  klasické retailové obchodní jednotky, Food & Beverage zónu a služby. Velmi významný podíl staby zaujme relaxační a kulturní  část, které bude dominovat velký multifunkční sál pro 500 návštěvníků. Vznikne zde také přes šest stovek nových parkovacích míst.

Za návrhem Galerie Šantovka II stojí opět britský architekt Robert Bishop, generálním projektantem stavby byla společnost Obermeyer Helika, investorem je společnost Office Park Šantovka. Stavební povolení zatím není pravomocné. Než se případně začne stavět, může ještě doznat změn i navržená podoba nové galerie.

Po dokončení Šantovky číslo bude celý komplex představovat jedno z největších nákupních a společenských center nejen v tuzemsku. Už dnes je jedním z deseti největších v ČR. Současně s plány na vybudování nové galerie připravuje společnost i redesign vnitřních i venkovních částí původní galerie, otevřené v roce 2013. 

Vizualizace budoucí Galerie Šantovka II. Finální podoba se ale ještě může měnit.  | Zdroj: Office Park Šantovka



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty