Mariana Jurečku na kraji vystřídal Matouš Pelikán

Novým členem zastupitelstva Olomouckého kraje se v pondělí 14. února stal olomoucký komunální politik Matouš Pelikán. Vystřídal jako náhradník číslo jedna odstoupivšího Mariana Jurečku. Dalším novým členem zastupitelstva je Radek Brázda.

Matouš Pelikán (vpravo) a hejtman Josef Suchánek. | Foto: Olomoucký kraj

V posledních krajských volbách v říjnu roku 2020 sice dostal Matouš Pelikán přes 1200 preferenčních hlasů, na mandát zastupitele to ale nestačilo. Jelikož teď jeho stranický kolega Marian Jurečka (KDU-ČSL) na post zastupitele rezignoval, aby se mohl věnovat funkci ministra, nastupuje Matouš Pelikán jako náhradník. Dnes složil zastupitelský slib. 

Pelikán je od roku 2018 náměstek olomouckého primátora, ve městě má v gesci například projekty Smart City a majetkoprávní odbor. "Z pozice zastupitele budu pomáhat koalici k řádné správě kraje a zlepšení života v kraji. Věřím, že k tomu pomůže i užší spolupráce městského a krajského vedení. Jako člen Rady města Olomouce dobře vím, kde je spolupráce nejvíc potřebná a užitečná," uvedl dnes Matouš Pelikán.   

Podobný postup jako Marian Jurečka zvolil i krajský zastupitel a radní Radim Sršeň – ten odchází pracovat jako náměstek na Ministerstvo pro místní rozvoj.„Radima Sršně vystřídá v zastupitelstvu Radek Brázda – starosta Troubek a v radě Radima Sršně nahradí Michal Obrusník – starosta Konice,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Nový radní Michal Obrusník vystřídal v krajské radě Radima Sršně. | Foto: Olomoucký kraj



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty