Emma Smetana A Jordan Haj vystoupí dnes večer na Olodvorku, zítra pak skvělá KJ Sax

Česko, Francie, Izrael. Tři domovy a tři zásadní hudební vlivy na tvorbu Emmy a Jordana. Hudebníků, skladatelů a dvojnásobných rodičů, kteří vystupují sólo i dohromady. Jejich duety si můžete dnes ve 20 hodin poslechnout na pódiu Olodvorku.

Známé jsou skladby By Now, No Fire a Lost And Found, které zaujaly miliony posluchačů i diváků, za videoklipy byli opakovaně nominováni na Cenu Anděl. Zatímco Jordan vystudoval činoherní herectví na DAMU a do širšího povědomí pronikl i jako režisér, Emma se na uměleckou dráhu vrhla až po dokončení studia politologie na Sciences Po Paris a Freie Universitat Berlin. Příležitostně se věnuje herectví, moderovala Televizní noviny na TV Nova a později rozhovory pro DVTV. Jordan se kromě popu věnuje i hip hopu, jeho alter ego ProGram vystupuje v projektu Kapitán Demo.

V červnu 2022 vydali společnou desku By Now, na které spolupracovali s pěti producenty, včetně Jiřího Buriana a NobodyListen. Netají se evropskými ambicemi, v září vyprodali svůj první koncert v Paříži a těší se na další…Emma a Jordan u nás uzavřou jejich podzimní tour.

A pozor, dnesní koncert je v rámci jinak bezplatného programu Olodvorku výjimečně zpoplatněn. Cena vstupenky je 200 korun. Důvod je jednoduchý, i když pořadatelé z větší části honorář pro interprety zaplatili sami jako poděkování všem, kdo se na OLODVOREK vrací, není bohužel tento prostor nafukovací a počet lidí je nutné nějak regulovat. "Na tento koncert se vás chystá dorazit opravdu hodně, jsme za to rádi, ale všichni se chceme cítit komfortně a bezpečně, proto forma vstupného," říká Šimon Pelikán.

KJ Sax z Kanárských ostrovů až na Olodvorek

Následující nedělní koncert, který na Olodvorek přivede báječnou saxofonistku KJ Sax, je už jako tradičně s dobrovolným vstupným.

Charismatická Kateřina Janečková alias Kj Sax se věnuje hře na saxofon již 20 let. Poslední čtyři roky intezivně na akcích privátních i pro veřenost. Dvanáct let působila jako barytonsaxofonistka v Police Symphony Orchestra. Během covidové karantény se dostala do povědomí díky svým koncertům z balkonu, které se vysílali do nemocnic a domovů pro seniory ve východních Čechách.

Poslední měsíce se věnuje buskingu po Evropě: hrála na Kanárských ostrovech, v Řecku, v Portugalsku, v Polsku, v Německu, ve Španělsku … Svá dobrodružství sdílí na sociální sítě a inspiruje lidi, aby si šli za splněním svého snu. Její jedinečnou show si rozhodně nenechte ujít a také v neděli 11. prosince příjďte na Olodvorek. Koncert začne v 17,00.

Emma Smetana a Jordan Haj


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty