Hasiči zasahovali brzy ráno u požáru v centru města

Jen malý kousek od Vědecké knihovny Olomouc v centru města ve Vančurově ulici zasahovali dnes brzy ráno hasiči. Hořelo v pětipodlažním bytovém domě v pondělí 12. prosince.

Foto: HZS Olomouckého kraje

K požáru v bytové jednotce pětipatrového bytového komplexu v ulici Vančurova vyjela profesionální jednotka stanice Olomouc včetně výškové techniky, doplněna o dobrovolné hasiče z jednotek Chválkovice a Černovír.

Z tísňového hovoru se hasiči dozvěděli, že je ve třetím patře pozorovatelný kouř, který už prostoupil i do společných prostor domu. Hasiči museli násilně vniknout do bytu a v jeho hustě zakouřených pokojích pak už velmi rychle nalezli ohnisko a zdroj požáru. Zřejmě nedbalostí či neopatrnosti při manipulaci s otevřeným ohněm začal hořet sedací vaku s polystyrenovou drtí. Při požáru se nikdo nezranil a ani evakuace osob z ostatních prostor domu nebyla nakonec nutná.

Po uhašení pomocí vysokotlakého vodního proudu hasiči odvětrali a ochladili místo požáru. Přesnou příčinu vzniku požáru aktuálně šetří hasiči ve spolupráci s Policí ČR. Výše škody bude během pondělí za lepších světelných podmínek upřesněna, naštěstí ale nedošlo k výraznému rozšíření ohně. Větší škody způsobilo spíše zakouření celého bytu, předpoklad škod je v řádu statisíců korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty