Vánoční trhy sice skončily, vánoční punče ale pokračují i na Silvestra. A kde se najíst zítra?

Máte rádi punč? Pak žádné smutky ani obavy, přinejmenším do Silvestra si na vánočním punči v centru Olomouce rozhodně můžete pochutnat. A s ním je k dostání i leccos dalšího.

Punč se v centru Olomouce vaří i dnes | Foto: Rej.cz

Na Horním náměstí jsou stále ještě ptevřeny dvě prodejní boudy s punčem a vedle nich navíc i jedna s vybranými maďarskými a slovenskými uzenými specialitami. Uzeniny na Horním náměstí zůstávají podle našich informací do pátku, punč tady chtějí prodávat i na Silvestra a to až do půlnoci. Před kavárnou Opera stojí další dva stánky. V jednom je klasická punčová nabídka, mimochodem velmi dobrá, ve druhém pak langoše, horká čokoláda, "opilé mošty" a další speciality. Tady plánují mít otevřeno na Silvestra i na Nový rok a dokonce i 2. ledna.

Přejděme na Dolní náměstí. Oblíbená vinárna Na břehu Rhôny nabízí i v těchto dnech Rhônský punč. O kousek dál je cukrárna a kavárna Madlén, která se rovněž chlubí pestrou nabídkou punčů. Vybrat si mezi nimi můžete u nepřehlédnutelně nasvětleného okénka. Na těchto místech bude otevřeno přinejmenším do Silvestra včetně půlnoci a dost možná i v dalších dnech. 

Punč pak i po skončení olomouckých Vánočních trhů dostanete i na dalších místech, tradičně třeba v Lafayettově ulici, kde se kvůli němu scházívají zástupy lidí, nebo třeba v Masných krámech. A na Horním náměstí se zatím pořád ještě točí dětský kolotoč... 

Nový rok ve staré pekárně 

A pokud si chcete zlepšit start do Nového roku, zkuste třeba tradiční Novoroční Brunch v Long Story Short. Těšit se můžete na burgry, zvěřinový guláš i česnečku. Nebude chybět ani novoroční punč, pro ty nejmenší bude nachystaná dílnička. O pohodovou hudbu se postará dvojka DJs Chosse Rodriguez & DJ Boombap. Celá akce se bude odehrávat na nádvoří Eatery & Bakery, nicméně vnitřní prostory nabídnou místa k sezení. Pochutnáte si například na hovězím double cheeseburgeru s cheddarem, okurkou a slaninou, Halloumi burgeru s vlašskými ořechy, brusinkovou majonézou a rukolou nebo například zvěřinový guláš. Povinností je samozřejmě i čočka nakyselo, vejce a místní chleba.

Foto: rej.cz

Foto: rej.cz

Foto: rej.cz

Foto: rej.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty