V Šemberově ulici brzy otevře stylový podnik. Ve dvoře uvnitř domu se už vznáší nahé dívky

Malý kousek venkova v srdci historického města, tak zní motto nového bodu na gastronomické mapě Olomouce. Už jen kousíček chybí k tomu, aby bylo Bistro Nro 66 v Šemberově ulici otevřeno. Kromě jídla zde návštěvníka jistě zaujme i zcela originální sochařská výzdoba domu.

Létající dívky sochaře Michala Trpáka oživují dvůr Šemberovy 66 | Zdroj: FB Richard Benýšek

Projekt Bistra Nro 66, pojmenovaného jednoduše podle sídla v Šemberově ulici 66, má velké ambice. Není divu, když za ním stojí výrazná osobnost olomouckého byznysmena Richarda Benýška. Podnik je už stavebně hotov a má i svého šéfkuchaře, v otevření mu zatím brání poslední administrativní úkony. Podle zatím prezentovaných jídel je nač se těšit.

Hodně zajímavé je ovšem i samo prostředí. Benýšek má rád výtvarné umění, konkrétně sochy. Známá je jeho spolupráce s olomouckým umělcem Janem Dostálem. Kvůli jeho Vetřelci, který se dívá ze střechy domu, chodí do Šemberovy ulice už léta spousty zvědavců. Před časem k nim přibyla kontroverzní plastika Homo Animal zkušeného uměleckého kováře a sochaře Michala Ptáčka. A právě dnes do dvora Šemberovy 66 přibyly vznášející se spoře oděné dívky s deštníky, dílo renomovaného sochaře Michala Trpáka.

Vetřelce a Homo Animal každý vidí už před vstupem do bistra, případný návštěvník se pak může kochat také pohledem z okna na dvůr s létajícími sochami.

Samotný interiér restaurace působí příjemnou domáckou atmosférou, každý detail je v něm dotažen do správného finále. Pokud jde o materiál, vede dřevo. Dojem z výtvarně čistého interiéru nekazí žádné zbytečnosti. 

Kuchyně sází na domácí suroviny, přičemž majitel čerpá z toho, že provozuje i oblíbený výletní cíl Bělecký mlýn, odkud může do Olomouce vozit vlastní maso – konkrétně hovězí plemeno Aberdeen Angus, Přeštické černostrakaté prase, jehněčí plemena Suffolk a Romney Marsh, divoké prase, daňka skvrnitého a jelena dybowského.

Podle Richarda Benýška by snad už mělo být bistro otevřeno během nejbližších týdnů.

Homo Animal sochaře Michala Ptáčka a lehká snídaně z Bistra Nro 66

Létající dívky sochaře Michala Trpáka už zdobí dvůr Šemberovy 66 | Zdroj: FB Richard Benýšek 

Létající dívky sochaře Michala Trpáka už zdobí dvůr Šemberovy 66 | Zdroj: FB Richard Benýšek 

I klasická kulajda může být pohádkovou lahůdkou | Zdroj: FB Bistro Nro 66 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty