Sever je kvůli vichru bez elektřiny, ČEZ hlásí mimořádnou situaci! Stromy ohrožují dopravu

AKTUALIZOVÁNO Silný vítr, který v noci na sobotu zasáhl i Olomoucký kraj, nadělal paseku v distribuční síti elektrické energie. Mnohá místa na severu Olomouckého kraje byla od nočních hodin bez proudu. Hasiči zasahovali už na více než stovce míst.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"V distribuční soustavě společnosti ČEZ Distribuce, a. s., především ve Středočeském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, kraji Vysočina, Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji nastala z důvodu silného větru zvýšená poruchovost. Průběžně pracujeme na odstraňování poruch a obnově dodávky elektřiny," informuj distribuční společnost ČEZ. 

Aktuální informace o poruše naleznete na portále www.bezstavy.cz nebo v mobilní aplikaci Proud. Pro nahlášení poruchy můžete využít portál www.bezstavy.cz, mobilní aplikaci Proud nebo kontaktní linku ČEZ 800 850 860.

Od 3. hodiny ráno zasahují hasiči v souvislosti se silným větrem u více než stovky událostí. Ve Velkých Losinách odstraňují strom z rodinného domu. Hasiči upozorňují řidiče, že z Jívové na Hraničné Petrovice je neprůjezdná silnice kvůli sněhu, stojí zde již řada automobilů a autobus. 


"Nejvíce řešíme popadané stromy na komunikace. Zajistili jsme ale také utrženou část střechy na vazební věznici v Olomouci a utrženou markýzu na restauraci v Pionýrské ulici v Olomouci. V Hlubočkách narazil vlak do stromu, evakuovali jsme 25 cestujících, nikomu se nic nestalo, strom jsme odstranili z profilu tratě a vlak pokračoval dál. Na D35 jsme zasahovali u nehody kamionu a tří osobních aut, která narazila do stromu, bez zranění," popsala nehody  kritickou situaci mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

V Olomouci i inde vichr poškozoval střechy. Hasiči museli zabezpečit střechy například v Olomouci na budově vazební věznice, v Tučíně na mateřské školce nebo na dvou rodinných domech ve Velkých Losinách a na domě v Uničově. Situace se uklidnila po 15. hdině. Od brzkého rána řešili hasiči 165 událostí!    

Foto: HZS Olomouckého kraje

Celá severní část republiky měla v noci a dopoledne problém s dodávkami elektrické energie



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty