Burgery a potom všechny možné guláše. Poděbrady chystají dva neodolatelné víkendy

Zítra a v neděli se na olomouckých Poděbradech odehraje Burger víkend, na konci února pak naprosto lákavý gulášový víkend. V něm dokonce můžete soutěžit se svým gulášem o bečku piva.

Burger víkend nabídne 11. a 12. února veliký výběr burgerů z různých koutů světa a různých kuchyní. Zájemci mohou vyzkoušet americký i asijský burger, zvěřinový nebo kachní burger a dokonce i specialitu pro vegetariány. Už od včerejška na Poděbradech pečou vlastní housky, aby byly burgery v něčem pořádném.

Gulášobraní neboli  víkend gulášů se koná 25. a 26. února. V nabídce budou tyto variace oblíbeného pokrmu: hovězí, dančí, vepřový, krůtí, bramborový a vegetariánský guláš s různými přílohami. „Podávat budeme klasické i degustační porce,“ říká šéf restaurace Terasa Jiří Holub.

Na sobotu vyhlašují soutěž pro veřejnost ve vaření guláše na ohni. Týmy se mohou přihlásit do čtvrtka 23. února. K dispozici budou mít plynovou stoličku, hrnec a základní vybavení. Suroviny si soutěžící musí přinést vlastní dle zvoleného receptu. Každý tým musí uvařit v čase od 9:00 do 15:00 pět litrů guláše. V 15:00 proběhne ochutnávka a odborná porota, složená z největších gulášových fajnšmekrů v olomouckém kraji vybere vítěze. „Výherce odměníme třicetilitrovou bečkou piva, ke které zapůjčíme i výčep,“ říká Jiří Holub.

Přihlášky svých týmů pošlete do zprávy na sociálních sítích nebo na e-mail gebycrew@gmail.com.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty