U Mohelnice srazil vlak člověka. Cestující museli ze soupravy evakuovat, vlaky nejedou

Neštěstí se odehrálo na frekventované železniční trati číslo 270 mezi Olomoucí a Prahou. Kousek od Mohelnice srazila vlaková souprava člověka. Podle policie šlo zřejmě o sebevraždu.

Ilustrační foto: HZS Olomouckého kraje

"Dnes krátce po sedmnácté hodině jsme na lince 158 přijali oznámení o střetu osoby s projíždějícím vlakem u obce Mohelnice na trati č. 270 na železničním koridoru Olomouc – Praha. Sražená osoba na místě utrpěla zranění neslučitelná se životem. S největší pravděpodobností se jedná o sebevraždu," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Ve vlakové soupravě nebyl při nehodě nikdo zraněn. Téměř padesát cestujících ale muselo být evakuováno do nedaleké železniční stanice Mohelnice. Provedená dechová zkouška u strojvedoucího vyloučila, že by byl pod vlivem alkoholu.

Kvůli nehodě byl provoz na trati v úseku Lukavice - Mohelnice přerušen. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu v úseku Červenka - Zábřeh na Moravě. Z kapacitních důvodů počtu autobusů byla zavedena neadresná náhradní autobusová doprava. Více informací o výluce zde.


 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty